Travian: Shadow Empires - Kérdések

 • Igazándiból, van értelme annak, hogy át lehet lépni egy másik frakcióba. Hisz manapság már hagyomány, hogy a végső csata mindösszesen két fél között zajlik le. Úgyhogy, szerintem ezzel nincs baj.


  És igazad van, igenis lényeges tud maradni, még a játék végéig is, hogy ki melyik frakcióba regisztrált. Hisz ha klánt alapítasz, akkor az ahhoz a frakcióhoz fog tartozni, melybe regisztráltál. A kérdés csak annyi, hogy ez mennyire lehet nyilvános, de minimum a tulajnak hozzá kellene tudnia férni ehhez az információhoz. És erre nem lehet azt mondani, hogy emlékezzen rá, mert az acc válthat tulajdonost.

 • És lezajlott (vagy talán még zajlik) a szerver utolsó beolvadása.


  Miután a Martalócok beolvadtak a Dinasztiába, csak idő kérdése volt, hogy a Birodalom, és a Lázadók egymásba olvadjanak. De még az is kérdés volt, hogy melyik melyikbe. Ugyanis a Birodalomnak volt több győzelmi pontja, ám a Lázadók tudtak többet gyűjteni, 2,5 hát alatt ledolgozva a hátrányt. Csakhogy nem volt két és fél hetük, így a Lázadók olvadtak be.

  Azonban a folyamatot a Dinasztia diplomatái sem nézték tétlenül, mind a két frakcióból sikerrel csábítottak magukhoz klánokat. A jelenlegi állás:

  8fe3337a2a8ce1e33c17a1a6fee93b8c.png

  A Birodalom 35 régiója 2.160 győzelmi pontot ér naponta, így a Dinasztia 52 régiója 2.940 pontot. A ledolgozandó hátrányuk 17,6k, és még van bő 5 hét a szerverből.


  Ez már a végjáték. Több frakció-olvadás nem lesz, bár egy-egy klán átlépése is átrajzolja a térképet.

 • Ez akkor lenne szép, ha nem tudnának olvadni a frakciók egymással... persze akkor meg az lenne a mérvadó, hogy hova-hány játékos regisztrált, szóval "nesze neked, fogd meg jól" érzésem van ezzel a koncepcióval.

  ƓƠLƉ Ƈŏ. ȚŏțǻɭŴǻȓ

  External Content www.youtube.com
  Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
  Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


  „Engem nem érdekel a sulitok, a nevem rég tananyag!”

 • Ez inkább olyan, mint az égtájak a Legend szervereken. Ott is, elsőként az égtájak szerint kötődnek a szövetségek, hogy aztán a végére kettő maradjon.


  Nekem inkább a régióknak a frakciókhoz képesti nem egyenletes eloszlásával van bajom. Bármely frakcióból indulsz, nagyjából bármerre, lépsz egy régiót, esetleg kettőt, és a következő már egy másik frakció kezdő régiója. Kivéve akkor, ha az irány az Ibériai-, de főleg a Balkán-félsziget, mert itt van egy kis szabad tér a terjeszkedésre. És az Ibériai félsziget relatíve könnyen elérhető a Lázadók, a Horda és egy kissé a Dinasztia, valamint a Birodalom felől, a Balkán-félsziget pedig a Birodalom, a Horda és egy kissé a Dinasztia felől.

  Ezekhez a frakciókhoz át kellene szabdalni az egész térképet. Hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek a régiók, és nagyjából egyenletesen oszoljanak el a térképen (minimum a frakciók elhelyezkedéséhez mérten). Kezdve talán ott, hogy a régiók száma legyen 10-zel osztható (ez nem biztos, hogy így nyerő). És a frakciók négy régióban kezdenek, a kezdőpont ennek a négy régiónak a közös határpontja (tehát mind a négy egyből töltődik) - és a regisztrációnak vége, ha betelt ez a négy régió. Mert az se jó, ha túl sok a játékos.


  Egy példa, bár ez nem a megszokott Európa, hanem a hagyományos Legends alapon:


  n M M n
  M M n n
  n n H H
  n
  n
  H H
  n
  n
  B B
  B B n n
  L L n n
  L L n n
  n n D D
  n D D n


  Ez egy 10*10-es felosztás, 401*401-es térképeken egy frakcióba 1920 ember jelentkezhet (kivéve Birodalom, ahol 1968 fő). (Feltételezve, hogy a régió mezőinek 30%-ára mehet új regisztráció.) Minden frakció egyenlő messze van az összes többitől. És az n-nel jelölt régió-csoportok is egyenlő messze vannak 4-4 frakciótól.

 • Lenne egy hülye kérdésem: ha az embert bannolják, de a tiltás alatt véget ér a szerver, mi történik az accban ragadt ezüsttel? Átváltódik aranyra, hogy az is tovább mehessen? 34,2k ezer ezüstről van szó, az a 171 arany, nekem azért elég komoly tétel.


  Tegnap sikerült bekerülnöm a 10 legnagyobb római acc közé, elérve a 22. helyet a népességi listán. Alig másfél hete a 36. voltam, a 30,x%-os római arány mellett azt hittem, ezzel a 11. vagyok, de nem, a 15, a 10-től valami 1800 népességgel maradva el. Nem fűztem hozzá sok reményt, de más dolgom már úgyse volt ezen a szerveren, hát megpróbáltam. Valami 3,5-4k népességet szedtem össze, beleértve 2 natar falu elfoglalását (amik együtt 650-670 népességet jelentettek), és ma zároltak, szkript & bot használat miatt. Kár, hogy teljesen csupasz böngészőket használok, a három, általam használt eszköz egyikére sem telepítettem semmit. Életemben először írtam egy tikettet...


  Szerkesztés: a tiltást oldották, büntetést nem kaptam. A tiltás feloldásakor bekövetkezett éhhalál miatt, valami 1400-1500 testőr veszett oda, de erre már kár adni. Viszont, mert így lemaradtam az utolsó kör hőstárgyak licitre adásáról, vesztettem két aranyat.


  Szerkesztés 2: kiderült, a tiltás (egyenlőre) csak átmenetileg lett elengedve, elképzelhető, hogy hétfőn újra lezárják. A magyarázat szerint azért, mert hétvégén nem tudnak foglalkozni a kérésemmel. De benne lehet az is, hogy már csak fél nap volt a szerverből. Mindegy, az ezüstöt beváltottam, a helyezésem stabilizáltam. Igazság szerint, ha most újra bannolnak, legalább annyit elérnek, hogy nem tudnak támadni engem. Nem mintha olyan nagyon akarna bárki is.