Show AllTak, zdecydowanie.
Właściwie to.... dlaczego nie?
Całkowity zakaz może okazać się niepraktyczny.
Nie mam zdania. Chyba trochę zbyt rygorystyczne.
W takim przypadku gra straciłaby znacząco swój strategiczny charakter, więc ten pomysł bym odrzuciła.
75%
A moim zdaniem powinien to robić algorytm, ale do zatwierdzenia przez człowieka. Może trafić na kogoś kto po prostu przez przypadek się w algorytm załapał. A co do kary, tutaj powinny być widełki. Za 1 PF wyburzenie pól o 25%, za 2PF 50%, a np za 22 kasacja.
Nie wiem czy spełni to swoją rolę, bo w "PF'ach" magazyny są wywalone do maxa, więc nie dałoby to za dużo.
Czemu nie?
TAK, jak najszybciej.
Moim zdaniem twoje zmiany są bardzo rygorystyczne, ale mulciarze doprowadzili do tego, że okazują się być konieczne. Punkty 3,4 i 6 znacznie wpływają na strategiczny charakter rozgrywki.
Przypominam o ankiecie, która została przeze mnie stworzona. Myślę, że jej wyniki mówią wszystko.
Samo określenie "prywatne farmy" jest komiczne. Powiedzmy sobie szczerze, to nie są "prywatne farmy", tylko multikonta obsługiwane przez kilka osób. Śmieszne jest to oburzenie niektórych użytkowników forum. Nietrudno się domyślić, dlaczego tak głośno kwiczą akurat w tym temacie. Jeżeli nie macie żadnych ciekawych zmian do zaproponowanie to opuście ten wątek żeby Glacier nie musiał znowu usuwać waszych postów, które nic nie wnoszą.
Miałem tu nie odpisywać, ale na Twój wpis odpisze. Ja zdaje sobie sprawę z tego, że zmiany, które zaproponowałem są bardzo obostrzone i pewnie nawet gdyby jakimś cudem TG zechciało je wprowadzić to w innych proporcjach %. Mniejsza o to, bo i tak żadnej zmiany nie wprowadzą.
Problem z obecnym Travianem polega na tym, że ta gra została ustawiana pod bardzo wąską grupę graczy. Być może cześć tego środowiska to byli członkowie polskiego TG. Zauważ, że surowce (i pomoc deff )można przesyłać tylko pomiędzy graczami w sojusz i koalicji. Zrobili to po to, aby ograniczyć znacznie pole dla osób, które lubiły przez bardzo długi czas grać samotnie np. Germanami siejąc popłoch wśród okolicznych grajków nie będę podawał ników, bo nie o to chodzi. Napisze tylko, że to grajki, co bez multikont i PFów nie są w stanie grać w Travian czegokolwiek. Byli tak przerażeni takimi graczami(graczami, co w starówce jak ja potrafili naklepać 27 tysięcy pałkarzy i kilkaset maszyn), że wpłynęli na TG, aby transfery surowców (i wsparcie deff) wędrowały w sojuszu i koalicji. Mało tego jak sam piszesz zakładają PF lub/ multi w odłamach sojuszu i przesyłają sobie po cichu surowce albo najzwyczajniej rabują PF w danym odłamie. Dlatego tak ważne jest, aby zablokować przesyłanie surowców pomiędzy koalicjantami i aby członkowie sojuszu widzieli transfery surowców dokonywane w obrębie sojuszu w statystykach sojusz. To spowoduje definitywny koniec przesyłania surowców z multikont.
Jest dla mnie rzeczą niepojętą jak TG mogło się zgodzić na wykreślenie z zasad gry zapisu, że konto nie może działać na swoją niekorzyść. Tak sobie umyśle, że to musiało zostać przeforsowane przez takich grajków jak lo_dzik Turek i jemu podobni. On ponoć jeździł na jakieś zjazdy i tam brał udział w naradach czy jak oni to tam nazywają.