Cartea Înțelepciunii – Episodul 8 – Umbra se îngroașă • În sfârșit! Quitus Maximus nu putea să admită nici măcar pentru sine însuși că vestea precum că cineva ar fi văzut cartea și încă și-ar aminti-o îi făcea inima să bată mai tare de bucurie!

  Pentru prima dată a luat o urmă serioasă, în loc să urmeze zvonuri vagi și simple bârfe.

  Acest fierar era un veritabil izvor de informații, chiar dacă el însuși nu credea asta și a devenit confuz în urma întrebărilor primite.


  „Da, da, îmi amintesc de această comandă. A fost una neobișnuită”, mormăi fierarul și clătină din cap. „A trebuit să repar încuietoarea unei cărți foarte vechi. Mi s-a spus în mod expres să nu încerc să deschid cartea, pentru că astfel mi-aș fi pierdut toate abilitățile.”


  Fierarul chicoti și apoi continuă:

  „Să fiu sincer, dacă aș fi avut 26 de ani, asta ar fi fost cea mai bună invitație pentru mine să deschid cartea. Dar…” Fierarul s-a uitat la brațele sale puternice, iar apoi a aruncat câteva priviri fugare în jur la pereții fierăriei sale. „Din fericire, am de două ori mai mulți ani acum. Am lucrat atât de mult la ceea ce pot face cel mai bine, încât dacă ar exista chiar și cea mai mică posibilitate de a-mi pierde abilitățile aș... Ei bine, nu am deschis cartea. Am reparat încuietoarea și apoi am restituit cartea Dacului și Egipteanului care făcuseră comanda. Aceștia erau și ei foarte atenți să nu o deschidă. Cei doi și-au întrerupt discuția atunci când le-am înapoiat cartea, însă cred că i-am auzit spunând că au în plan să pună această carte într-un alt inventar de erou. Mi se pare că au pomenit un Hun. Asta e tot ce știu. Nu am multe detalii, îmi pare rău.”


  „Cuvintele tale îmi sunt de mare ajutor,” a spus bătrânul soldat cu sinceritate. Informația pe care a primit-o era prețioasă.


  Părea că cartea a ajuns în mâinile unor oameni care erau pe deplin conștienți de capacitățile sale și asta l-a convins că de acum încolo nu mai avea sens să urmărească licitațiile pentru a o găsi. „Îți amintești vreun detaliu care m-ar ajuta să aflu încotro se îndreaptă cei doi acum?”


  „Hmmm, greu de spus... Dacul și Egipteanul vorbeau despre planuri pentru diferite facțiuni și cred că știu pentru care facțiune luptă ei.” Sau, cel puțin, cu ce facțiuni se luptă. Cu toate facțiunile, în afară de Rebeli. Prin urmare, cred că au venit din teritoriul Rebelilor. Însă ceea ce m-a surprins este că, pe lângă repararea încuietorii, ei au comandat armuri cu diferite embleme. Cai, cerbi, scarabei și vulturi aurii. De ce?”


  Nedumerit, fierarul ridică din nou din umeri. Însă Quintus Maximus știa deja răspunsul. Evenimentele recente au demonstrat că, în pofida apartenenței prin naștere la o anumită facțiune, oamenii erau liberi să aleagă facțiunea pe care doreau să o susțină. În prezent, un singur teritoriu încerca să lupte pentru victorie – mai mult ca un test înainte de începerea adevăratului război. Însă evenimentele le-au cuprins și pe celelalte într-un ritm rapid. În mai puțin de o lună, multe alte ținuturi se vor ciocni între ele pentru a aduce victorie facțiunii lor. Sau... pentru victoria unei alte facțiuni.


  Pe lângă aceasta, ordinea obișnuită a evenimentelor a fost răsturnată și de faptul că puterile regionale au fost brusc puse în mișcare. Strategiile și metodele vechi nu mai sunt valabile acum. De aceea, în prezent, cei mai buni strategi urmăresc cum progresează războiul în acel teritoriu solitar. O fac pentru a-și crea propriile căi spre victorie – multe dintre ele fiind foarte diferite față de celelalte. Și să lupți pentru o facțiune în timp ce ești situat adânc în teritoriul alteia este doar una dintre sutele de tactici discutate. Bineînțeles, au fost elaborate și multe alte planuri. Și numai timpul poate arăta care se va dovedi a fi cel mai bun.


  Misiune: Fierarul i-a oferit lui Quintus Maximus un indiciu despre locul spre care se îndreptau Dacul și Egipteanul cu cartea. Deja se întunecase și Quintus putea vedea doar siluetele războinicilor care păzeau drumurile către teritoriile interne ale facțiunilor. Numește exact tipurile de războinici care păzesc aceste drumuri.
  Informații generale despre concurs


  Data/ora de începere:

  24.08.2020 - 11:00 GMT+3

  Data/ora de încheiere:

  31.08.2020 – 11:00 GMT+3

  Câștigătorii se anunță pe:

  01.09.2020

  Selectarea câștigătorilor:

  Vom alege aleatoriu 6 câștigători dintre participanții care au oferit răspunsul corect

  Premiu

  50 Aur x 6 câștigători

  Voucherul de Aur este valabil în: Comunitatea RO

  Voucherul de Aur este valabil până la:

  30.04.2021  Dacă vrei să citești episoadele anterioare din seria Cartea Înțelepciunii, le poți găsi aici:

  Episodul 1: Cartea înțelepciunii - Episodul 1 – Vecinii își pierd răbdarea

  Episodul 2: Cartea înțelepciunii – Episodul 2 – Librăria secretă
  Episodul 3: Cartea înțelepciunii – Episodul 3 - Furtul

  Episodul 4: Cartea Înțelepciunii – Episodul 4 – Cititul printre rânduri

  Episodul 5: Cartea Înțelepciunii – Episodul 5 – De ce să ne schimbăm?

  Episodul 6: Cartea Înțelepciunii – Episodul 6 – Transformări misterioase

  Episodul 7: Cartea Înțelepciunii – Episodul 7 – În umbră

 • Buna ziua!

  Raspunsul concursului "Cartea Intelepciunii - episodul 8" este:

  1. Lancierul - trib Barbari;

  2. Scutierul - trib Daci;

  3. Praetorianul - trib Romani;

  4. Mercenarul - trib Huni;

  5. Slave Militia - trib Egipteni.

 • Dragi jucători,

  vă mulțumim pentru participarea la acest concurs și vă așteptăm cu drag și la viitoarele concursuri.


  Răspunsul corect:

  - Lăncier (trib: Barbari)

  - Scutier (Daci)

  - Praetorian (Romani)

  - Mercenar (Huni)

  - Slave militia (Egipteni)

  Câștigătorii acestui episod sunt:

  john29

  pisik

  rarry

  Fahaka

  Anomander Rake

  Frostbbite


  Felicitări! 🎉

  Verificați-vă mesageria privată pe forum pentru premii.970x250_5Tribes.png