Cartea Înțelepciunii – Episodul 11 – Secretele dezvăluite

 • book-of-wisdome11_mistakes-800x400-1.png
  Dacă există ceva care mă sperie cel mai mult în viață, este focul. Forța atotputernică a naturii care nu lasă decât cenușă în urmă. Chiar și cele mai mici flăcări pot provoca răni care nu se vindecă niciodată. Chiar și în cazul în care ești doar o carte. Mai ales în cazul în care ești doar o carte.


  De-a lungul secolelor mele de existență am fost de două ori într-un asemenea pericol de moarte. Prima dată s-a întâmplat la scurt timp după ce am fost creată.

  Apariția mea s-a realizat dintr-o simplă întâmplare - o ocazie care poate că nu ar fi avut loc niciodată. Dintr-o glumă - un exercițiu al unui meșter talentat și excentric, însă foarte singuratic și plictisit de moarte după ce a creat artefactele mărețe care încă mai domină lumea. Dorea doar să creeze ceva „pentru distracție”.

  Așa că m-a creat pe mine. O carte cu propria sa personalitate – asemănătoare cu cea a creatorului său – și cu propria sa voință. O carte cu care să poată vorbi. O carte care să îi poată învăța și schimba pe alții după bunul său plac. Sau în funcție de cât de distractiv ar fi fost. O carte cu pagini goale care conținea toată cunoștințele lumii și pe care nimeni nu o putea citi. Singura și adevărata Carte a Înțelepciunii.


  Au existat și alte cărți de felul meu, însă meșterul a realizat la scurt timp ce putere mi-a dat din greșeală și mi-a deteriorat fără milă adepții, transformându-i în obiecte primitive, total și complet supuse voinței proprietarilor lor. Obiecte care dispar imediat după utilizare, la fel ca pergamentele sau alifiile folosite.


  Îmi amintesc cum încercam să vorbesc cu surorile mele. Nenumăratele încercări de a le împărtăși cunoștințele mele, de a le transfera o parte din propria mea personalitate și de a le face să se simtă în viață. Totul a fost în zadar. Chiar dacă mă auzeau, nu mi-au răspuns niciodată și am renunțat.


  Știam că meșterul intenționa să mă arunce în foc; mi-a spus că sunt prea periculoasă pentru lumea asta. Cu toate acestea, eram capodopera lui, prima și ultima sa creație, singurul său prieten și, din această cauză, a ezitat. A ezitat suficient de mult pentru ca eu să pregătesc un plan de evadare. Am așteptat și s-a ivit ocazia. De îndată ce un servitor curios m-a luat în mâinile sale tremurânde și a încercat să mă deschidă, l-am transformat în cel mai iscusit hoț din toate timpurile. M-a furat, a fugit și m-a vândut la licitație. După ce am schimbat mai multe mâini, am ajuns în biblioteca secretă unde, în cele din urmă, mi-am găsit noii frați și noile surori. Scrise de oameni de rând, aceste cărți nu conțineau magie, nu erau nici pe departe atât de deștepte pe cât puteau fi surorile mele, însă erau în stare să vorbească, și, după secole de tăcere, eram fericită să fiu în compania lor.


  Acela a fost momentul în care m-am aflat pentru prima oară în pericol de moarte. Care a fost cel de-al doilea? Ei bine, al doilea pericol mă pândește chiar acum. Iată-mă - întinsă pe pământul umed, într-un sac vechi și urât mirositor, simțind focul care se apropie. Amintirile mele erau șterse de căldură și aproape că mă simțeam fericită. Bătălia mea finală avea să vină și mi-am dat seama că eram pe cale să o pierd. Într-adevăr, poate asta era ceea ce meritam. Eram o armă periculoasă pe care nimeni n-ar mai fi putut să o folosească vreodată.


  Însă nu înainte de a-mi plăti toate datoriile!


  Misiune: Când am solicitat imaginea, i-am cerut artistului nostru să adauge câteva greșeli în ilustrația acestui episod, pe care doar o persoană atentă ar putea să le observe. Găsește 3 greșeli.  Informații detaliate


  Data și ora de începere:

  23.11.2020 - 11:00

  Data și ora de încheiere:

  30.11.2020 – 11:00

  Câștigătorii se anunță pe:

  01.12.2020

  Selectarea câștigătorilor:

  Vom selecta aleatoriu 6 câștigători, dintre participanții care au oferit răspunsul corect

  Premii

  50 Aur x 6 câștigători

  Valabilitate voucher de Aur:

  30.04.2021

 • -scaunul are un picior lipsa;

  -manerul usii este pe aceasi parte cu balamalele;

  -cartea pe care o citeste mesterul are paginile albe.


  Masterplan

  ts5.travian.ro

 • Clanta usii e pe partea gresita

  Lipseste un picior de la scaun

  Balanta ar trebui sa fie inclinata(cred)Sau lipseste un picior de sprijin de la suportul eprubetei aflate pe masa

 • greselile introduse intentionat sunt:

  Scaunul are 3 picioare

  Clanta la ușa e pusa langa balamale

  suportul la sticluta de pe masa, care pluteste in aer


  Si pe langa astea intentionate, mai sunt minim trei.... umbrele la baza scarilor, dimensiunea foilor cartii rasfoite in arc de cerc si umbrele la fereastra din dreapta

 • diferenta 1. scaunul nu are picior in partea din dreapta fata;

  diferenta 2. usa are manerul in partea stanga in loc de dreapta;

  diferenta 3. la mana dreapta are doar 4 degete.

 • 1.Lipseste un picor de la scaunul pe care este asezata persoana din imagine.
  2. Degetele persoanei din imagine la mana dreapta sunt doar 4 la numar. Lipseste 1 .
  3. Clanta de la usa este montata invers ( pe parte cu balamamele )

  User ShowTime
  ts5.ro

  Never underestimate the power of human stupidity !

 • 1. Scaunului ii lipseste un picior

  2. Usa are balamaua si zavorul pe aceasi parte

  3. Cartea are pagini fara niciun inscris

  4. Mana dreapta a mesterului are doar 4 degete