⚔️ 7 napos Játékvilág ⚔️ 2020. December 9-től

 • Igen, ez a nagyobb játékosoknál így lesz. Eddig mindig megvolt a KP, mire kész lettem a három telepessel, a mostani Open Beta Shadow Empire-en viszont pont úgy jártam, ahogy írtad: napokig néztem a három telepest. Pedig ott volt ajándék KP, és én nem tartozom az igazán nagy accot építők közé. (Oké, most népességben a 62. vagyok, a 2.047-ből, de ez a szerver még az általam megszokott szinthez képest is gyengének tűnik: alig 40k védővel a 68. helyet csíptem meg, és ez a 131. nap. Több, mint 15 ezren regisztráltak ide, 86%-uk törölt.)


  Szerkesztés:

  Ahogy írtam: meglepődnék, ha benne lennék az első 10 falualapítóban. Megtörtént, legalább 10-en letelepedtek.

 • Kedves Játékosok!


  Megvannak az első falualapítók. Gratulálunk mindenkinek!


  Itt találjátok a Top50 listát: LINK


  Ne felejtsétek el kitölteni a kérdőívet, amit az infóboxban találhattok!


  A nyertesek (első 10 falualapító) a napokban emailben kapják meg a kuponokat.

 • No, sikerült ledobnom a második falvam, vetettem egy pillantást az új falu jutalmaira, és ez alaposan hatott a véleményemre.


  Az új Feladat-kiosztó rendszer bevezetését, jelen formájában, szigorúan megtiltom! Tudom, hogy nincs hozzá jogom, de akkor is.


  Menteni úgy lehet, ha a két fület egybeolvasztják, és az új faluval nem is kap a játékos új jutalmakat. Ez esetben: ellenzem a bevezetését, a régit még így is jobbnak tartom.


  Indoklás:


  Elgondolkodtam, hogy ez a rendszer, hogyan változtat a játékosok játékán. Erre még az új falu lerakása előtt, arra várva került sor, az akkor már általam felvett, és látott jutalmak alapján tudtam elemezni. Három csoportot találtam:


  Felső kategóriás játékosok: nekik az új rendszer biztosít némi extra előnyt. Pont azért, ami miatt a náluk kisebbeknek rosszabb.


  Közép kategóriás játékosok: nekik hiányzik az extra KP, ami most kimarad.


  Kezdő játékosok: náluk az a baj, hogy elvesznek a játék felületét bemutató feladatok.


  A saját helyzetem szerint: nekem semleges. Az új faluhoz szükséges KP-t a 7. napon tudtam összegyűjteni, 5 darab ünnepléssel. Tehát, ünneplés nélkül, legkésőbb a 12. napon megvan, de inkább hamarabb, hisz ha tudom, hogy nincs extra KP, akkor jobban fel tudom húzni a bázis falvam, mielőtt telepesekre gyúrnék. Azaz: az első faluval nagyjából ugyanakkor vagyok kész, e tekintetben nem igazán kerülök hátrányba. Ellenben, jobban ki tudom építeni a falvam. Kérdés, melyik éri meg nekem jobban:


  Előny: több nyersanyag, jobban felhúzott hős.

  Hátrány: +2 nap Plusz, +2 nap termelési bónusz, +30 arany - ezek azok, amiket nem kapok meg. Nagyjából 37 arannyal kevesebb. Ami azért nálam a legaktívabb játékaimban is el tudja érni a matematikai hiba határát (5%), és sokat játszottam arany nélkül is, amikor a szerverből kivehető 150-200 arannyal tudtam csak játszani.


  Hogy kinek mi a jobb?

  Ha a játékosok darabszámára nézem, a nagy többség a régi rendszerrel jár jobban.

  Ha a vásárolt arannyal súlyozom, akkor a nagyobb arany-mennyiség az új rendszert találja jobbnak.


  Szerkesztés: upsz, kimaradt. Ha minden új faluval újra megkapjuk a jutalmakat, ráadásul egyre nagyobb mennyiségben, az túl nagy előnyt ad az amúgy is nagyobb játékosoknak. Ezért írtam azt, hogy ezen formájában az új Feladat-kiosztó rendszer nem vezethető be. (Szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy a frissen alapított falut a tulaj két nap alatt kimaxolja úgy, hogy egyetlen kereskedőt sem indított oda. Ez persze valószínűleg ki van védve, de az elvi lehetősége megvan.)

 • Napokig nézelődhetsz még a 3 telepessel, mire a kp összegyűlik. Egyik sem jobb, mint a másik, mert kivitelezni így is szinte lehetetlen egy olyan játékosnak, aki az elején a megszokott tempóba halad, viszont aki mindenképp meghajtja, annak feltétlen szükséges lesz már az ünneppel indítania akár...

  500 KP-t alapból ad. Így oldották meg.

 • Az már évek óta így van. Ez akkor lett volna így megoldva, ha most 1000 KP lett volna induláskor.


  Jah, és mintha lett volna egy +100 KP-s jutalom is valahol, tehát javítom magam: 1100 KP.

 • Hogy kinek mi a jobb?

  Ha a játékosok darabszámára nézem, a nagy többség a régi rendszerrel jár jobban.

  Ha a vásárolt arannyal súlyozom, akkor a nagyobb arany-mennyiség az új rendszert találja jobbnak.

  Ugyanezt szűrtem le én is..

 • Kedves Játékosok!

  Amint láthattátok az újévi különkiadásban az új Feladatrendszer is megtalálható lesz. Ugyanazzal a beállítással tervezzük megvalósítani, mint a 7 napos Event Gameworld-ben. Ennek oka az, hogy mielőtt további módosításokat alkalmaznánk, egy kicsit több adatra lesz szükségünk, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a változásokat a legjobb módon tudjuk véglegesíteni.


  Amit most mérlegelünk:

  • az egyiptomiak nerfelése a telepesek árának növelésével
  • A tapasztalati pontok csökkentése bizonyos feladatoknál
  • Átgondoljuk az épületszintek lépéseit az 1->3->7->12->20 feladatoknál.
  • A jéták középső szakaszára: feladatok kreálása csapatok építésére (nem a kezdésnél, hanem inkább a játék középső szakaszában, pl. gyárts le 1000 egységet, stb.)

  Köszönjük mindenki részvételét a 7 napos szerveren és kitöltötte a kérdőívet. Itt találjátok a grafikus eredményeket.

  Jake és Brian természetesen az általatok írt kommeneteket is átolvassák. Köszönjük ezeket is.


  A Ti Travian:Legends csapatotok

 • Egy biztos: az új faluval újra meg újra érkező, ráadásul egyre nagyobb mértékű jutalmakat mindenképp ki kell hajítani. Ez semmi esetre sem maradhat benn, így nem látom értelmét annak, hogy az újévi különkiadásban még benne legyen. Felesleges torzítás.


  Semmi értelme játékba rakni olyan dolgokat, amik az amúgy is nagyobb accoknak ad extra tápot, ráadásul ennyire direktben. Így is a játék rákfenéje, hogy a nagyobb, és a kisebb accok között túl nagy a különbség.