⚔️ 7 napos Játékvilág ⚔️ 2020. December 9-től

 • Igen, ez a nagyobb játékosoknál így lesz. Eddig mindig megvolt a KP, mire kész lettem a három telepessel, a mostani Open Beta Shadow Empire-en viszont pont úgy jártam, ahogy írtad: napokig néztem a három telepest. Pedig ott volt ajándék KP, és én nem tartozom az igazán nagy accot építők közé. (Oké, most népességben a 62. vagyok, a 2.047-ből, de ez a szerver még az általam megszokott szinthez képest is gyengének tűnik: alig 40k védővel a 68. helyet csíptem meg, és ez a 131. nap. Több, mint 15 ezren regisztráltak ide, 86%-uk törölt.)


  Szerkesztés:

  Ahogy írtam: meglepődnék, ha benne lennék az első 10 falualapítóban. Megtörtént, legalább 10-en letelepedtek.

 • Kedves Játékosok!


  Megvannak az első falualapítók. Gratulálunk mindenkinek!


  Itt találjátok a Top50 listát: LINK


  Ne felejtsétek el kitölteni a kérdőívet, amit az infóboxban találhattok!


  A nyertesek (első 10 falualapító) a napokban emailben kapják meg a kuponokat.

 • No, sikerült ledobnom a második falvam, vetettem egy pillantást az új falu jutalmaira, és ez alaposan hatott a véleményemre.


  Az új Feladat-kiosztó rendszer bevezetését, jelen formájában, szigorúan megtiltom! Tudom, hogy nincs hozzá jogom, de akkor is.


  Menteni úgy lehet, ha a két fület egybeolvasztják, és az új faluval nem is kap a játékos új jutalmakat. Ez esetben: ellenzem a bevezetését, a régit még így is jobbnak tartom.


  Indoklás:


  Elgondolkodtam, hogy ez a rendszer, hogyan változtat a játékosok játékán. Erre még az új falu lerakása előtt, arra várva került sor, az akkor már általam felvett, és látott jutalmak alapján tudtam elemezni. Három csoportot találtam:


  Felső kategóriás játékosok: nekik az új rendszer biztosít némi extra előnyt. Pont azért, ami miatt a náluk kisebbeknek rosszabb.


  Közép kategóriás játékosok: nekik hiányzik az extra KP, ami most kimarad.


  Kezdő játékosok: náluk az a baj, hogy elvesznek a játék felületét bemutató feladatok.


  A saját helyzetem szerint: nekem semleges. Az új faluhoz szükséges KP-t a 7. napon tudtam összegyűjteni, 5 darab ünnepléssel. Tehát, ünneplés nélkül, legkésőbb a 12. napon megvan, de inkább hamarabb, hisz ha tudom, hogy nincs extra KP, akkor jobban fel tudom húzni a bázis falvam, mielőtt telepesekre gyúrnék. Azaz: az első faluval nagyjából ugyanakkor vagyok kész, e tekintetben nem igazán kerülök hátrányba. Ellenben, jobban ki tudom építeni a falvam. Kérdés, melyik éri meg nekem jobban:


  Előny: több nyersanyag, jobban felhúzott hős.

  Hátrány: +2 nap Plusz, +2 nap termelési bónusz, +30 arany - ezek azok, amiket nem kapok meg. Nagyjából 37 arannyal kevesebb. Ami azért nálam a legaktívabb játékaimban is el tudja érni a matematikai hiba határát (5%), és sokat játszottam arany nélkül is, amikor a szerverből kivehető 150-200 arannyal tudtam csak játszani.


  Hogy kinek mi a jobb?

  Ha a játékosok darabszámára nézem, a nagy többség a régi rendszerrel jár jobban.

  Ha a vásárolt arannyal súlyozom, akkor a nagyobb arany-mennyiség az új rendszert találja jobbnak.


  Szerkesztés: upsz, kimaradt. Ha minden új faluval újra megkapjuk a jutalmakat, ráadásul egyre nagyobb mennyiségben, az túl nagy előnyt ad az amúgy is nagyobb játékosoknak. Ezért írtam azt, hogy ezen formájában az új Feladat-kiosztó rendszer nem vezethető be. (Szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy a frissen alapított falut a tulaj két nap alatt kimaxolja úgy, hogy egyetlen kereskedőt sem indított oda. Ez persze valószínűleg ki van védve, de az elvi lehetősége megvan.)

 • Napokig nézelődhetsz még a 3 telepessel, mire a kp összegyűlik. Egyik sem jobb, mint a másik, mert kivitelezni így is szinte lehetetlen egy olyan játékosnak, aki az elején a megszokott tempóba halad, viszont aki mindenképp meghajtja, annak feltétlen szükséges lesz már az ünneppel indítania akár...

  500 KP-t alapból ad. Így oldották meg.

 • Az már évek óta így van. Ez akkor lett volna így megoldva, ha most 1000 KP lett volna induláskor.


  Jah, és mintha lett volna egy +100 KP-s jutalom is valahol, tehát javítom magam: 1100 KP.

 • Igen, van egy induló kp-d, de így ennyi...

  ƓƠLƉ Ƈŏ. ȚŏțǻɭŴǻȓ

  External Content www.youtube.com
  Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
  Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


  „Engem nem érdekel a sulitok, a nevem rég tananyag!”

 • Hogy kinek mi a jobb?

  Ha a játékosok darabszámára nézem, a nagy többség a régi rendszerrel jár jobban.

  Ha a vásárolt arannyal súlyozom, akkor a nagyobb arany-mennyiség az új rendszert találja jobbnak.

  Ugyanezt szűrtem le én is..

 • Kedves Játékosok!

  Amint láthattátok az újévi különkiadásban az új Feladatrendszer is megtalálható lesz. Ugyanazzal a beállítással tervezzük megvalósítani, mint a 7 napos Event Gameworld-ben. Ennek oka az, hogy mielőtt további módosításokat alkalmaznánk, egy kicsit több adatra lesz szükségünk, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a változásokat a legjobb módon tudjuk véglegesíteni.


  Amit most mérlegelünk:

  • az egyiptomiak nerfelése a telepesek árának növelésével
  • A tapasztalati pontok csökkentése bizonyos feladatoknál
  • Átgondoljuk az épületszintek lépéseit az 1->3->7->12->20 feladatoknál.
  • A jéták középső szakaszára: feladatok kreálása csapatok építésére (nem a kezdésnél, hanem inkább a játék középső szakaszában, pl. gyárts le 1000 egységet, stb.)

  Köszönjük mindenki részvételét a 7 napos szerveren és kitöltötte a kérdőívet. Itt találjátok a grafikus eredményeket.

  Jake és Brian természetesen az általatok írt kommeneteket is átolvassák. Köszönjük ezeket is.


  A Ti Travian:Legends csapatotok

 • Egy biztos: az új faluval újra meg újra érkező, ráadásul egyre nagyobb mértékű jutalmakat mindenképp ki kell hajítani. Ez semmi esetre sem maradhat benn, így nem látom értelmét annak, hogy az újévi különkiadásban még benne legyen. Felesleges torzítás.


  Semmi értelme játékba rakni olyan dolgokat, amik az amúgy is nagyobb accoknak ad extra tápot, ráadásul ennyire direktben. Így is a játék rákfenéje, hogy a nagyobb, és a kisebb accok között túl nagy a különbség.

 • Mary Poppins : kérlek, az alábbi üzenetem juttasd el az illetékesekhez. Annyira jól nem tudok angolul, hogy ezt azon a nyelven fogalmazzam meg.


  Tisztelt Travian Gmbh!


  Beneveztem az új 7 napos szerverre. Nem a 200 aranyat érő kuponért, mert arra esélyem sincs, hanem hogy lássam, mi lett a Feladatkiosztóval (átvariálták, mely szintekre ad jutalmat, de érezhető különbség semmi), és hogy teszteljem az újított oázis rendszert.


  Nos az eredmény: két óra alatt kétszer akkora termelés, amit eddig egy nap alatt kapartam össze. Mindezt úgy, hogy korábban csak a hős minden negyedik pontja ment az erőre, a másik három a termelésen, most be kellett érnie az alap 4 ponttal.

  Lehetne mondani, hogy akkor hú, de milyen jól jártam, csak ezzel van egy kis gond. Ezzel a két órával azért álltam meg, mert már nem tudtam kivárni azt a 10 percet, míg a hősöm megcsap egy oázist. (Megjegyzés: a hős minden leölt állat után kap 50/50/50/50-et. Darabonként, tehát az erejüktől, és a fenntartási költségüktől függetlenül. Ez a kiemelés csak a többi játékosnak szól.) Egészen odáig sima kattingatást volt a játék, mert ahogy elfogyott a nyers, a Feladatkiosztóból érkezett az utánpótlás. Az építkezéseket learanyoztam, míg el nem fogyott a nyers, de addigra megint volt jutalom a Feladatkiosztóban. A probléma azokkal a játékosokkal van, akiknek nincs aranyuk elkölteni a Feladatkiosztó nyereményét. És elviekben ők az elsöprő többség.


  Nem mondtam sehol, de a Shadow Empires Open Betan úgy fordultam 2021. január hónapjába, hogy a hősöm majd 100k nyersivel rendelkezett mind a négy fajta nyersanyagból. Egész egyszerűen, a hősöm a kalandjai során több nyersanyagot talált, mint ami a falvaim nem arannyal történő húzásához kellett. Pedig igencsak átlag fölötti tempóban építkeztem. Seregre sem költhettem, mert úgy dobta a sors, hogy a védőim a kutyának nem kellettek, a támadó seregem meg csak egy játszó sereg volt (cirka 8k, tokkal-vonóval.) Ez úgy húsz falu volt, úgy nézem, ebben a rendszerben már két falutól kezdve hasonló cipőben fogok járni.


  És most nézzünk egy tipikus kezdő játékkost! Aki azt fogja látni, hogy a rendelkezésére álló nyersanyagot csak úgy tudja elkölteni, ha learanyozza az építkezéseket. Van is erre 130 aranya, tehát elkölti erre. És közben mit sem tud arról, hogy ott az Aranyklub, ami farmtól a csúcsig minden játékosnak kötelező darab, az arany elfogyása után, annak vásárlása nélkül nem fogja tudni megvenni, mert a játékból ennyi arany nem fog neki kiesni. Már az első 10 percben bekódolja a játékába, hogy arany vásárlása nélkül rommá verik, miközben ő azt fogja látni, hogy hú, de milyen szépen fejlődik az acca!


  A játék ezzel a két módosítással (az új Feladatkiosztóval, és az állatok leöléséért járó jutalommal) végérvényesen belépett a "pay to win" típusú játékok sorába. Már jó ideje érett, hogy abba kellene hagynom a Traviant, de egyrészt, akkor elveszne belőlem a játékról összegyűjtött tudásom, másrészt valahogy mindig ott fityegett pár száz továbbvihető arany, amit sajnáltam veszni hagyni. Most, ebben a pillanatban is van 300, ennyi eddig majdnem elég volt nekem ahhoz, hogy egy nagyot tudjak menni (a legnagyobb menetemet jelentő 2018-19-es ts4.hu-n összesen 600 arany körül költöttem, ami akkor egy 240k-s csodarombolót jelentett, egy normál szerveren).


  Ha a tulajdonosai nem akarják kivégezni a Traviant, akkor ezt a két módosítást (a Feladatkiosztót, és az oázisokban leölt állatok utáni jutalom) ki kell, hogy vegyék.


  Köszönettel:

  Életfa