[Discuții] Versiunea 4.6 - În curând

 • Dragi jucători,


  avem vești importante pentru voi! Versiunea 4.6 a jocului va sosi în curând!  Ce părere aveți despre noua versiune, ce gânduri și ce așteptări? :)


  Vă invităm să discutați în acest topic. <3

 • O chestie importanta,

  Daca tot ati crescut pretul gold club, ati face bine sa mariti capacitatea hambarelor si a granarelor pe serverele speed !!
  Gen Speed x5 si x10.

  Este inadmisibil sa ai super productie, si sa nu ai loc pentru resurse.

  inteleg ca e foame mare de bani pt gold, si ca este pana la urma un business, dar e gandire de termen scurt.
  Cat de curand nu veti mai avea jucatori care sa joace serverele speed, datorita lacomiei voastre.
  In schimb, daca ajustati acest aspect, veti avea de castigat la nivel de macro-economic.
  Dc? Veti atrage mai multi jucatori pe respectivele servere, care oricum sunt utilaje de productie a fondurilor pt Travian GMBH.

  Spuneti-mi daca nu am cumva dreptate?

 • Ați distrus jocu ... Mai bine ați reveni la versiunea 3.6 acea versiune este de voi de atâția ani și nu sunteți în stare să faceți o aplicație mobilă ... Kkt

 • Salut!


  Vă mulțumesc pentru feedback-ul oferit.

  Aceste modificări au fost realizate și pe baza feedback-ului comunității, pe care l-am primit în ultimii ani, așa cum s-a tot anunțat în trecut (de exemplu, am postat sondaje și rezultatele acestora).


  Puteți să vă exprimați îngrijorările, sugestiile și feedback-ul vostru într-o manieră politicoasă, fără cuvinte neadecvate sau insulte. :)

  Voi înainta fiecare mesaj către sediul central, așa că vă încurajez să scrieți ce vă place, ce nu vă place, dacă aveți întrebări cu privire la versiunea 4.6, și așa mai departe.

 • TEHNOLOGIE NOUĂ

  După ce am testat-o pe PTR și pe serverul de 7 zile, suntem gata să implementăm o nouă tehnologie back-end și în joc. Aceasta va permite echipei de dezvoltare să fie mai flexibilă atunci când vine vorba de implementarea caracteristicilor, scalarea și gestionarea lumilor de joc. Drept urmare, jocul va deveni și mai stabil.

  Sper ca e totul ok, pentru ca au fost multe roll-back ce au suparat majoritatea jucatorilor. Multe din acele roll-back-uri au si schimbat soarta serverului (serverelor).

  REGIUNI ȘI TRIBURI

  Este timpul să ne luăm rămas bun de la domeniile locale. După câțiva ani de testare, am decis să trecem la o abordare regională. Începând cu 15 martie, serverele vor fi organizate în 5 regiuni: America, Asia, Arabics și Europe – numite cu drag „Fantastic 4” – cu 3 triburi, plus International cu 5 triburi.

  Din pacate s-a ajuns aici, majoritatea cred ca saluta decizia asta, eu nu, sa atrageti jucatori, trebuiau anumite modificari facute de multa vreme. Sa nu aducem in discutie faptul ca inca nu e o aplicatie travian.

  DIMENSIUNE HARTĂ

  În Versiunea 4.6, toate lumile de joc – inclusiv cele internaționale – vor avea harta noastră mică (dimensiune: 401 câmpuri x 401 câmpuri). Nu vă speriați. Știm că una dintre cele mai mari îngrijorări ale jucătorilor cu privire la harta mică este disponibilitatea de croppere bune. Nu vă faceți griji, ne-am ocupat de asta! Am crescut numărul de croppere de 9 și 15 pentru o fondare confortabilă. Și, bineînțeles, pentru o cucerire ulterioară... la fel de confortabilă.

  Foarte bine, chiar erau putine croppere, acum ca ne vom ingramadi, s-ar putea sa faca jocul mai dinamic. Sper.

  LIMBĂ PENTRU INTERFAȚĂ

  Începând cu 15 februarie, interfața jocului din fiecare nouă lume de joc va fi disponibilă în limba preferată! Gata cu Google Translate în descrierea clădirilor sau cu orice altă soluție de moment din interfața utilizatorului.

  Era necesar.

  ROTAȚIE SERVERE

  Foarte buna vizibilitatea asupra serverelor, acum jucatorii/echipele isi pot planifica un server din timp, dand sansa de o organizare mai buna.

  SISTEM NOU DE MISIUNI

  Sunt super curios sa vad noul sistem de misiuni.

  Asta suna foarte tare, adesea dadeam clean si veneau altii la curatat, iar cu recompensa direct in inventarul eroului, indiferent daca ataci cu trupe sau nu, incurajati jucatorii sa se lupte mai des cu oazele.

  REARANJARE CLĂDIRI

  Suna bine, este de bine, poate luati in calcul si optiunea de "Forget research" / "Uita cercetare" (in cazul in care ai cercetat pretorieni pe capitala, iar tu joci ofensiv, sa nu fie riscul sa dai pretorieni la facut).

  CLĂDIRE NOUĂ: SPITALUL

  Va creste activitatea serverelor, armatele se vor recupera mult mai rapid.

  CE E NOU ÎN MAGAZINUL DE AUR

  Oferta de inceput e super tare.

  LINK-URI PENTRU TRANSFERUL AURULUI

  Ce se intampla cu aurul de pe domeniul ro? (exemplu, am 3000 aur pe s5, si cu siguranta nu-l voi consuma pana la finalul serverului. Voi putea sa-l mut pe alt server din "fantastic 4" ?

  AUR DE START

  Am zis de la bun inceput ca asta era necesar. Obisnuiti jucatorii cu aur, ca dupa nu vor putea juca fara.

  Overall, modificari faine, poate putea sa ramana cate unul local, for fun/identity/and stuff like that, sunt curios cati jucatori veti castiga cu aceasta decizie si cati veti pierde.

 • Sunt super curios sa vad noul sistem de misiuni.


  Bună! Îți mulțumesc pentru feedback!


  Noul sistem de misiuni poate fi văzut pe noul server de eveniment de 7 zile care începe pe 23 februarie. Detalii aici: ⚔️ 7-days - Event Gameworld ⚔️ Runda a 2-a - Începe pe 23.02.2021  Suna bine, este de bine, poate luati in calcul si optiunea de "Forget research" / "Uita cercetare" (in cazul in care ai cercetat pretorieni pe capitala, iar tu joci ofensiv, sa nu fie riscul sa dai pretorieni la facut).


  Merci pentru sugestie, o voi înainta sediului central. :)  Ce se intampla cu aurul de pe domeniul ro? (exemplu, am 3000 aur pe s5, si cu siguranta nu-l voi consuma pana la finalul serverului. Voi putea sa-l mut pe alt server din "fantastic 4" ?


  Aurul va putea fi transferat pe oricare rundă regională pe viitor, inclusiv link-urile care au fost generate în trecut.


  O seară frumoasă!

 • Noul sistem de misiuni poate fi văzut pe noul server de eveniment de 7 zile care începe pe 23 februarie. Detalii aici: ⚔️ 7-days - Event Gameworld ⚔️ Runda a 2-a - Începe pe 23.02.2021

  Nu intentionam sa mai incep inca un server :)))) dar ce nu face omul pentru voucherul de 200 aur :D

  Merci pentru sugestie, o voi înainta sediului central. :)

  Multumesc.

 • Joc Travian din primavara lui 2007 cu 2 pauze si din acest motiv inca nu am medalia de 10 ani... Ultima data am revenit pe Travian in toamna lui 2017 si In ultimii 3 ani am jucat doar servere pe regiuni, singurele servere clasice pe care am mai jucat au fost serverele de finala si calificare. In tot acest timp am vazut multe modificari aduse jocului, dar odata cu desfiintarea serverelor nationale si infiintarea prin rotatie a serverelor International, Europa, Asia, America si Asia s-a distrus definitiv Travianul asa cum il stiam cei care l-am prins de la inceputuri si inca mai suntem pe joc dupa atatea modificari aduse jocului, modificari care au alungat multi jucatori vechi de pe Travian. Din acest moment puteti desfiinta si finala si calificarile...nu isi mai au rostul...de acum orice server international poate fi considerat o finala sau o calificare.


  Cu modificarile care au loc se pune accentul tot mai mult pe consumul de gold, O cantitate mai mare de gold la inceput de server, are ca scop atragerea tuturor jucatorilor pt folosirea goldului, chiar si a celor mai reticenti in a-l folosi. De bine de rau pe serverele nationale mai puteai juca si fara sa investesti gold, dar pe serverele multinationale va fi extrem de greu, chiar imposibil si mai ales pe serverele pe regiuni, daca vor mai fi...pt ca in legatura cu aceste servere nu se aude nimic deocamdata. Tocmai ce am supravietuit serverului Europa pe regiuni si stiu ce vorbesc. A fost un server infernal, unde goldul si multiaccounturile si-au spus din greu cuvantul. Am fost asa de scarbita de influenta multiaccounturilor care desi raportate nu erau banate si sterse de pe server incat am fost la un pas sa dau delete in noiembrie. Multi alti colegi insa au facut-o. Daca dadeam delete atunci as fi renuntam si la travian, dar definitiv de data asta. Acum probabil voi ramane, dar nu imi convin deloc mare parte din modificari.


  Harta mica de 401x401 pe serverul Europa sau International este insuficienta, oricat de crescuta va fi cantitatea de croppere. S-a vazut pe serverul Europa pe regiuni care s-a incheiat recent. Au fost inscrise 13744 de conturi pe server, au terminat serverul putin peste 1200 de conturi. Dupa nici o saptamana de la inceputul serverului nu mai era un cropper liber. In ultimele 2 luni de server au inceput sa fie disponibile o gramada de croppere, dar era prea tarziu pt a mai putea fi dezvoltate la maxim si sa si renteze. Dupa 2-3 luni de server desi mai erau doar vreo 6000 de conturi pe server era aglomeratie mare pe harta peste tot pe unde te uitai, si 2/3 din jucatori au trebuit sa se descurce cu o capitala normala, sau cel mult un c7 in cel mai fericit caz.


  Prezenta limbii preferate e binevenita, era asteptata de mult. Desi suntem in anul 2021, inca sunt multi jucatori care nu stiu limba engleza.


  Pacea de Craciun si Anul nou mi se pare ok, dar pacea de Paste nu mi se pare ok. II ajuta pe cei de rit catolic, dar nu si pe cei de rit ortodox..Anul asta la catolici pica in 4 aprilie, iar la ortdocsi pica in 2 mai. Cel mai bine ar fi fost sa nu fie pace de Paste sau sa fie pace de Paste in ambele perioade.


  Sistemul de misiuni - e o schimbare. Pt ca nu am intrat pe nici un server unde s-a implementat inca nu stiu cata influenta are asupra jocului in general, dar e binevenita. Am doar 2 chestiuni care nu imi plac de la prima vedere: nivelul eroului nu ar trebui sa influenteze recompensele obtinute, iar recompensa de experienta a eroului acordata nu ar trebui sa fie foarte mare. Eroul ar trebui sa creasca in mod normal din trupele ucise in joc, nu doar din recompensele obtinute, mai ales ca de la nivel 100 in sus toti eroii sunt la fel, indiferent ca au level 100 sau 150.


  Modificarile aduse oazelor imi par ok. Obliga lumea sa atace mai mult in protectie daca vrea sa aibe un avantaj mai mare dupa protectie prin obtinerea de resurse din omorarea animalelor de pe oaze. Faptul ca oazele incep sa genereze resurse abia dupa ce sunt curatate de animale imi place foarte mult. Inainte conturile care foloseau eroii si custile de pe multiaccounturi pt curatarea oazelor aveau un avantaj enorm dupa ce curatau cateva oaze pline, fara prea multe pierderi. Singurul lucru ce il am de comentat aici, este ca un cont fara oaze in 7x7 va fi in dezavantaj enorm spre deosebire de unul care prinde o zona cu 7x7 plina de oaze.


  Rearanjarea cladirilor contra gold - e o adaugare binevenita, mult asteptata si dorita de jucatorii mai fixisti in privinta cladirilor din sat, mai ales ca unii erau in stare sa demoleze cladirile care nu erau la locul lor in satul proaspat cucerit, chiar daca apoi aveau de refacut. :)


  Vacanta - is binevenite schimbarile. Singura schimbare care nu mi se pare ok e faptul ca timp de 48h dupa anexarea unei oaze nu poti intra in vacanta. Eu una nu am folosit decat in vreo 2 randuri vacanta si atunci doar pt o zi, insa sunt multi jucatori (colegi, dar mai ales adversari) care abuzau de ea ca sa scape de atacuri. Odata intrati in vacanta ieseau in vacanta oricand doreau ca sa faca o parte din misiunile zilnice si sa dea in lucru cladiri si trupe din resursele adunate pe sate, dupa care reintrau iar in vacanta.


  Spitalul - este o cladire foarte buna, atat pt atacatori, cat si pt deffenderi. Ma bucur ca devine o cladire permanenta pt toate lumile.


  Prin aceste modificari insa nu veti face mare lucru pt desfiintarea multiacounturilor, problema grava care persista de cativa ani buni. Ele tot vor mai fi pe servere...pt ca vor fi o sursa grasa de resurse si chiar sate pt contul principal.