The Lies and the Weasels - Episode 1 - A Half-Burnt scroll

 • TheWeasel_1_Header-1920x1080-1.png


  Weasel

  - a small, slender animal, similar to a stoat

  - a deceitful or treacherous person

  (Ancient Glossary)


  Als iemand Cassius Aelius had gevraagd wat hij het meest haatte in zijn leven, dan zou hij geantwoord hebben: de winter, de opdrachten van zijn oom, en het slecht nieuws dat 's morgens zou komen.

  Toch was Cassius hier, aan de rand van de wereld in barbaars land, vlak aan de Noordelijke zee. In de winter. Hierheen gestuurd door zijn oom voor een opdracht. Cassius schrok wakker en luisterde naar het nieuws dat zijn plaatsvervangende commandanten - twee barbaars uitziende Galliërs - hem hadden gebracht.


  Ze kwamen de kamer al binnen, zonder eerst te kloppen, natuurlijk. Bryden en Halen. De 'heuvel' en 'woeste wateren' in hun taal. Nog half wakker bedacht Cassius bij zichzelf hoe perfect de namen pasten bij de twee soldaten. Bryden, de donkerharige Haeduan, die altijd fronste, leek op de heuvel of meer op een stevige rots die door een of andere grap van de goden abrupt midden in Cassius' slaapkamer was verschenen. Kloppen zou leuk geweest zijn, inderdaad. De andere was het complete tegendeel van de eerste. Gedrapeerd in een Pathfinder-outfit met capuchon, schijnbaar altijd in beweging, deed de tweede commandant Cassius denken aan hoe een koude bergstroom zich voortdurend een weg zoekt door de bergen. Halen leek helemaal niet sterk, maar toch had Cassius niet de illusie dat deze blauwogige Galliër in een conflict een gevaarlijker tegenstander zou zijn dan zijn volgepantserde vriend.


  "Het is weer gebeurd," begon Halen zijn verslag. "Weer twee dorpen zijn afgeslacht een paar mijl ten westen van hier. Geen overlevenden, zoals gewoonlijk. Geen getuigen. Tot de grond toe afgebrand. Nog een paar van zulke aanvallen, en de mensen zullen in opstand komen."


  "Ik heb op weg hierheen al gesprekken gehoord," zei Bryden, de diepe stem van de haeduan gedempt klinkend. "Die landen zijn nog maar kort geleden tot het Rijk toegetreden met de belofte van veiligheid en voorspoed, maar het enige wat ze hebben gekregen is dat hun dorpen nacht na nacht worden platgebrand zonder dat ons garnizoen er iets aan doet."


  antwoordde Cassius, die een halve poging deed om goed wakker te worden. "We kunnen niet veel doen aan de verdediging als we helemaal geen rapporten krijgen, laat staan op tijd," vervolgde hij, terwijl hij over zijn gezicht wreef in een serieuzere poging om van zijn slaperigheid af te komen. "En we kunnen helemaal niets doen als we niet weten wie de aanvallers zijn. Er zijn hier te veel dorpen; we kunnen niet in elk dorp een garnizoen plaatsen. Dat zou veel sneller tot een opstand leiden dan wat dan ook en zal ons niet in staat stellen snel te reageren als er aan de andere kant van de streek iets gebeurt. Dat weten jullie allebei."


  "Ja, dat weten we. Maar het wordt steeds moeilijker om dat uit te leggen aan de mensen wier vrienden en familieleden zijn gedood. Bovendien..." Halen keek nu onzeker alsof hij twijfelde. "Deze keer, wie de aanvallers ook waren, hebben ze misschien iets achtergelaten. Kijk hier maar eens naar."


  Halen doorzocht zijn tas, haalde er een half verbrande rol uit en gaf die aan Cassius.


  Wel... Er was tenminste nog wat winst te halen uit het feit dat hij geboren was en het grootste deel van zijn vorige leven op het landgoed van zijn oom had doorgebracht. Cassius was gewend aan de voortdurende spionage van de bedienden en dat al zijn bewegingen en daden onmiddellijk werden gerapporteerd. Zijn gezicht veranderde niet op het moment dat hij de boekrol opende.


  "De wezel?" hij haalde nonchalant zijn schouders op. "Wat een vreemd teken... Waarom bent u er zeker van dat het van de aanvallers is?".


  "Dat zijn we niet," zei Halen, die teleurgesteld naar Cassius' gezicht keek. "Maar ik en Bryden hebben het gevoel dat deze rol de sleutel is, en als we vinden wie hem in het dorp heeft achtergelaten, kunnen we misschien ontdekken welke machten er achter alle recente aanvallen zitten."


  "Nou, ik wens jullie veel succes bij het uitzoeken wie dat is," zei Cassius, eindelijk bij zijn bureau aangekomen. "Nu... We hebben hier wat werk te doen. Stuur de herauten uit en herinner de dorpelingen eraan dat ze alles wat ongewoon is moeten melden. Ingerukt."


  Toen beide Galliërs vertrokken waren, bekeek Cassius nogmaals de tekening. Ja, er kon geen vergissing zijn. Hij herkende het teken onmiddellijk. Hij wist precies aan wie deze half verbrande rol toebehoorde.  TheWeasel_1_Riddle-1920x1080-1.png


  Taak: Los de puzzel op

  Een held moet de 100 meter hoge klif afdalen. Hij heeft een touw van 75m en een mes. Hoe kan hij dat doen?


  Geef hier je antwoord! 👈⬅️


  Algemene informatie

  Start datum/tijd
  22.02.2021 – 09:00 (UTC+0)
  Einde datum/tijd
  09.03.2021 – 09:00 (UTC+0)
  Winnaars worden ge-emaild op
  22.03.2021
  Prijzen 100 vouchers x 50 goud
  Winnaars worden gekozen
  100 winnaars worden willekeurig gekozen uit alle deelnemers die het juiste antwoord hebben gegeven.
  Goud voucher geldig tot
  31-12-2022
  Notitie Elke gebruiker kan slechts in één gemeenschap aan de wedstrijd deelnemen.

  ?c=1&o1=ro&url=https%3A%2F%2Fblog.travian.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fashwin.png

  Post was edited 2 times, last by Ashwin ().

 • Ashwin

  Closed the thread