The Lies and the Weasels - aflevering 2 - Weasel woorden

 • TheWeasel_2_Header-1920x1080-2.png


  Weasel woorden

  - Woorden die de bedoeling hebben een betekenisvolle indruk te wekken, maar in feite slechts een vage bewering waren.

  Bijvoorbeeld: "De meeste mensen denken", "Iedereen weet", "Het is een algemeen geloof".

  (Oude Woordenlijst)


  Het is een algemeen geloof dat kinderen zich niet kunnen herinneren wat er met hen gebeurd is voor ze 2 jaar oud zijn. Toch herinnerde Cassius Aelius zich zijn moeder. Natuurlijk was dit geen duidelijke herinnering, meer het gevoel van warme handen, het gevoel van geluk als hij haar naar zijn kamer hoorde komen, haar zachte stem als ze een liedje voor hem zong, of haar gebruikelijke gebaar als ze haar boeltje weer op zijn plaats klopte. Het enige wat hij zich ondanks al zijn inspanningen niet kon herinneren was het gezicht van zijn moeder.


  Er was ook nog een andere herinnering. Een onaangename zweetgeur en veel boos kijkende mannen opeengepakt in een kamer. Iemand haalde hem ruw uit zijn wieg; een lelijk gezicht staarde hem aan voordat hij teruggeworpen werd op zijn bed. Dan totale duisternis.

  Hij was nog geen 2 jaar toen zijn moeder stierf. Moordenaars hadden haar vermoord in haar afgelegen landgoed, waar ze zich afzonderde na het nieuws over haar man die pas in een oorlog was gestorven. Haar zwager stelde een onderzoek in, natuurlijk, maar alles was tevergeefs. De moordenaars werden nooit gevonden.


  Toen Cassius wat groter werd, liet een oude dienstmeid hem stiekem een kleine camee zien uit de schatkamer van zijn oom. Een vrouw met een aristocratische erfenis om zich heen, een diadeem keurig in het haar, een hoog voorhoofd, een rechte neus, een stevige kin en een ietwat trotse strenge blik. De vrouw hield van heersen en bevelen en duldde zelfs niet de geringste ongehoorzaamheid. Is dit echt... zijn moeder?


  Bijna zijn hele leven sinds de dood van zijn moeder bracht Cassius Aelius door op het landgoed van zijn oom. Het kon geen gelukkige jeugd genoemd worden, maar zijn oom herinnerde zich zijn bestaan niet tot op een bepaald moment. Het enige waar hij om gaf was hem een klassieke opleiding te geven, want "het is een schande voor een lid van mijn familie om niet te kunnen lezen, schrijven en de eenvoudige wiskunde te doen."


  Dus, Cassius begon zijn dag gewoonlijk met lessen met zijn leraren. Daarna verliet hij echter meestal het landgoed en bracht hij de dag buiten door, met het klimmen in de bomen in het nabijgelegen bos, het bouwen van de hutten aan een ruige zeekust, en het schieten op de schietschijven met de boog die hij zelf had gemaakt. Of... hij bleef binnen en zocht in het geheim naar het antwoord op de belangrijkste vraag van zijn leven: wie zat er achter de dood van zijn moeder.


  Toen hij 15 was, kende hij alle geruchten daarover. Dat ze was vermoord op bevel van zijn oom wegens poging tot samenzwering tegen hem. Dat ze gewoon het ongelukkige slachtoffer was geworden van een onbekende roversbende. Dat het zelfs zijn vaders laatste wil was dat ze hem niet lang zou overleven. Er was echter geen enkel bewijs voor deze beweringen, en het enige resultaat van zijn onderzoek was de verandering in de houding van zijn oom, die niet lang in het duister kon tasten over de hobby van zijn neef.

  Dat was het moment waarop hij zijn vrijheid verloor, en van nu af aan hield een leger van bedienden elke beweging van hem in de gaten. Dat was het moment waarop hij de ''Waesels'' voor het eerst ontmoette.


  TheWeasel_2_Riddle-1920x1080-1.png

  Opdracht: Zoek het bijpassende deel.


  Dien je antwoord hier in 👈⬅️


  Algemene wedstrijdinformatie


  Startdatum & tijd
  22.03.2021 – 09:00 (UTC+0)
  Einde evenement
  29.03.2021 – 09:00 (UTC+0)
  Winnaars krijgen een email uiterlijk
  12.04.2021
  Prijzen 100 vouchers x 50 goud
  Winnaars worden gekozen door
  100 winnaars worden willekeurig gekozen uit alle deelnemers die het juiste antwoord hebben gegeven.
  Goud voucher geldig tot
  31-12-2022
  Let op!
  Elke deelnemer kan slechts in één community aan de wedstrijd deelnemen.