Minciunile și nevăstuicile – Ep. 2 – Cuvinte de nevăstuică

 • TheWeasel_2_Header-1920x1080-2.png  Cuvinte de nevăstuică

  Cuvinte care au intenția de a crea o impresie semnificativă;

  însă în realitate sunt doar o afirmație vagă.

  De exemplu: „Toată lumea crede”, „Toată lumea știe”,

  „Este o credință populară”.


  (Glosar antic)  Este o credință populară că copiii nu își pot aminti ce li s-a întâmplat înainte de a împlini vârsta de 2 ani. Cu toate acestea, Cassius Aelius își amintea de mama sa. Desigur, nu era o amintire clară, ci mai degrabă simțul mâinilor calde, sentimentul de fericire când o auzea venind în camera lui, vocea ei blândă când îi cânta sau gestul obișnuit când își așeza părul neastâmpărat după ureche. Singurul lucru pe care nu și-l putea aminti, în ciuda tuturor eforturilor, era chipul mamei sale.


  Mai era și o altă amintire. Un miros neplăcut de transpirație și o mulțime de bărbați cu aspect fioros înghesuiți într-o cameră. Cineva l-a ridicat cu neatenție din leagăn; o față urâtă l-a privit înainte de a-l arunca înapoi în pat. Apoi întuneric total.


  Avea puțin sub 2 ani când a murit mama sa. Asasinii au ucis-o în moșia sa îndepărtată, unde se izolase după știrile despre soțul său care murise recent într-un război. Bineînțeles, cumnatul ei a inițiat o anchetă, însă totul a fost în zadar. Asasinii nu au fost găsiți niciodată.


  După ce Cassius a crescut puțin, o slujitoare bătrână de-a mamei sale i-a arătat în secret un mic cameo din trezoreria unchiului său. O femeie cu aspect aristocratic, cu o diademă așezată frumos în păr, fruntea înaltă, nasul drept, o bărbie fermă și o privire oarecum mândră și sobră în același timp. Femeii îi plăcea să domnească și să comande și nu ar fi tolerat nici măcar cea mai mică nesupunere. Chiar e ea... mama lui?


  După moartea mamei, Cassius Aelius și-a petrecut aproape întreaga viață în moșia unchiului său. Nu putea fi numită o copilărie fericită - până la un anumit punct, unchiul său nici nu își amintea despre existența sa. Singurul lucru la care ținea era să-i ofere o educație clasică, pentru că „este o rușine ca un membru al familiei mele să nu poată citi, scrie și să facă calcule simple.”


  Așa că, în mod normal, Cassius își începea zilele cu lecții, alături de tutorii săi. Însă după aceea, el părăsea de obicei moșia, petrecându-și timpul pe-afară, cățărându-se în copacii din pădurea din apropiere, construind colibe pe un mal abrupt și trăgând asupra țintelor cu arcul pe care și l-a făcut chiar el. Sau... rămânea și căuta în secret răspunsul la întrebarea principală a vieții sale: cine era în spatele morții mamei sale.


  La vârsta de 15 ani știa deja toate zvonurile despre asta. Ba că a fost ucisă la ordinul unchiului său pentru tentativă de conspirație împotriva lui. Ba că a devenit victima nefericită a unei bande necunoscute de tâlhari. Sau că a fost chiar ultima voință a tatălui său ca ea să nu trăiască mult timp după moartea lui. Cu toate acestea, nu exista nicio dovadă pentru niciunul dintre acele zvonuri, iar singurul rezultat al investigației sale a fost schimbarea atitudinii unchiului său, care nu ar fi putut rămâne mult timp în întuneric despre ocupația nepotului.


  Acesta a fost momentul în care și-a pierdut libertatea și, de-atunci înainte, o armată de servitori îi urmăreau fiecare mișcare. Acesta a fost momentul în care a întâlnit pentru prima dată Nevăstuica.


  TheWeasel_2_Riddle-1920x1080-1.png  Misiune: Găsește partea potrivită.


  Trimite răspunsul tău aici! 👈⬅️


  Notă: Răspunsurile nu se mai postează pe forum, ci se trimit prin intermediul sondajului de mai sus. După accesarea sondajului, alegeți limba română din lista de limbi disponibile în partea dreaptă sus.


  Informații generale despre concurs


  Data și ora de începere:
  22.03.2021 – 11:00 (ora României)
  Data și ora de încheiere:
  29.03.2021 – 11:00
  Câștigătorii vor primi premiile prin e-mail până la data de:
  12.04.2021
  Premii 100 vouchere x 50 Aur
  Selectarea câștigătorilor:
  100 de câștigători vor fi selectați aleatoriu dintre toți participanții care au oferit răspunsul corect
  Voucher-ul de aur este valabil până pe:
  31 decembrie 2022
  Notă Fiecare utilizator poate participa la concurs într-o singură comunitate.
 • Yaenara

  Closed the thread