4.6 Speelwereld incident - Follow-up communicatie

 • Beste spelers,


  Zoals jullie allemaal hebben gemerkt, hebben we het afgelopen weekend te maken gehad met een onverwachte situatie die ertoe heeft geleid dat de 4.6 regionale spelwerelden niet meer speelbaar waren.

  We betreuren de hele situatie ten zeerste, omdat we weten dat het veel frustratie en woede bij jullie heeft veroorzaakt. Dit is zeker niet de kwaliteit van de service die we jullie willen bieden en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.


  In de tussentijd willen we je graag wat meer inzicht geven in wat er de afgelopen dagen en weken is gebeurd.


  Eerst en vooral, Europa 30.


  Deze speelwereld had vanaf het begin te kampen met latency problemen en dit was te wijten aan het grote aantal gelijktijdige gebruikers die het spel speelden. We zijn dit probleem natuurlijk aan het aanpakken, wat resulteerde in enkele zichtbare verbeteringen die de komende weken nog tastbaarder zullen worden. We zijn er vrij zeker van dat de komende speelwerelden - waar een enorm aantal spelers wordt verwacht - deze latency-problemen steeds minder zullen voorkomen.


  Hoewel je zou kunnen veronderstellen dat dit specifieke probleem zich afgelopen zondag opnieuw voordeed, kunnen we je verzekeren dat het niet van dezelfde bron komt. Laten we je een korte uitleg geven.

  Wat spelers waarnemen is hetzelfde: het spel vertraagt, er is een event jam, helden verdwijnen, enzovoort. De reden erachter is echter anders en dit is wat alle spelwerelden beïnvloedde.


  Op zondagmorgen realiseerden we ons dat er iets aan het breken was. Om de 10 minuten piekten de event jams. Onze Tech Lead en Live Operation Support sprongen onmiddellijk op het onderwerp en, na wat onderzoek, erkenden ze dat het probleem niet lag aan de spelwerelden zelf, maar aan de service van een derde partij die de spelwerelden host. Deze problemen konden niet worden opgelost door servercapaciteit toe te voegen.


  Ze namen snel contact op met de provider en de enige haalbare optie die hen werd voorgelegd was zeer riskant: het verplaatsen van de database van de spelwereld naar een andere omgeving totdat het onderliggende probleem is gevonden en opgelost.


  Ons Tech team besloot het risico te nemen en de databases voor Europe30 en International100, onze twee grootste spelwerelden, te verplaatsen. Dit is de reden waarom we, om de risico's voor spelers en hun accounts te minimaliseren, plotseling de vrede voor 24 uur hebben moeten activeren.


  Op dit moment lijkt de situatie stabiel, en we zijn nog steeds in contact met de provider om vervolgacties te bespreken die genomen moeten worden om het risico dat dit weer gebeurt te minimaliseren.


  En dan nu het hete hangijzer van de compensatie. We zijn ons er terdege van bewust dat de grootste valuta van Travian: Legends tijd is, maar helaas kunnen we je die niet teruggeven. Omdat het onmogelijk is om aan de wensen van iedere speler te voldoen, willen we toch een zo groot mogelijke compensatie bieden.


  We zullen aan elke actieve account die geregistreerd is op AMERICA1, ARABICS50, ASIA20, EUROPE1, EUROPE30, INTERNATIONAL1, INTERNATIONAL100 voor 5 april een totaal bedrag van 200 Goud toevoegen. De compensatie zal worden toegevoegd aan de accounts op 07 april rond 14:00 UTC+2.


  Bedankt voor het lezen van deze muur van tekst en nog meer een grote dank je wel van het Travian: Legends team voor alle steun die jullie hebben getoond tijdens dit kritieke evenement!

  Jouw Travian: Legends Team

  ?c=1&o1=ro&url=https%3A%2F%2Fblog.travian.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fashwin.png

  Post was edited 2 times, last by Ashwin ().

 • Ashwin

  Changes the title of the thread from “4.6 Gameworlds incident - Follow-up communicatie” to “4.6 Speelwereld incident - Follow-up communicatie”.