Kritikus események a 4.6-os játékvilágokban a hétvégén - Folytatás

 • Kedves Játékosok!


  Amint észlelhettétek, az elmúlt hétvégén váratlan helyzettel kellett szembenéznünk, amelynek eredményeként a 4.6-os regionális játékvilágok játszhatatlanok voltak.

  Nagyon sajnáljuk az egész helyzetet, tudjuk, hogy ez sok csalódást és haragot váltott ki. Ez biztosan nem az a szolgáltatás minőség, amelyet nyújtani kívánunk számotokra, és nagyon keményen dolgozunk azon, hogy ez a jövőben többé ne forduljon elő.

  Addig is szeretnénk további betekintést nyújtani az elmúlt napokban és hetekben történtekre.


  Először is: Europe 30


  Ez a játékvilág a kezdetektől fogva késleltetési/lassulási problémákkal szembesült, és ez annak tudható be, hogy a játékot egyidejűleg használók száma nagy volt. Valóban foglalkozunk ezzel a kérdéssel, amelynek eredményeként néhány látható javulás következett be, amelyek még kézzelfoghatóbbak lesznek a következő hetekben. Meglehetősen pozitívak vagyunk abban a tekintetben, hogy a közelgő játékvilágok - ahol hatalmas mennyiségű játékos várható - egyre kevésbé fognak szembesülni ezekkel a késési problémákkal.


  Annak ellenére, hogy feltételezhetitek, hogy ez a probléma múlt vasárnap ismét felmerült, biztosíthatunk benneteket arról, hogy nem ugyanazon forrásból származnak. Egy gyors magyarázat ehhez.


  Amit a játékosok észlelnek, az ugyanaz: a játék laggol, eseménytorlódás van, a hősök eltűnnek stb. Ennek oka azonban más, és ez minden játékvilágot érintett.


  Vasárnap reggel rájöttünk, hogy valami elakadt. Tíz percenként az eseménytorlódás rohamos volt. Technikai vezetőnk és az élő üzemeltetési támogatásunk azonnal elkezdett dolgozni rajta, és némi kutatás után felismerték, hogy a hiba nem magukban a játékvilágokban, hanem a játékvilágokat befogadó harmadik féltől származó szolgáltatásban van. Ezeket a problémákat nem sikerült megoldani a szerverkapacitás növelésével.


  Gyorsan kapcsolatba léptek a szolgáltatóval, és az egyetlen számukra bemutatott életképes lehetőség nagyon kockázatos volt: a játékvilág adatbázisának áthelyezése egy másik környezetbe, amíg az alaphibát megtalálják és megoldódják.


  Technikai csapatunk úgy döntött, hogy vállalja a kockázatot, és áthelyezi a két legnagyobb játékvilágunk, az Europe30 és az International100 adatbázisait. Éppen ezért a játékosokat és fiókjaikat érintő kockázatok minimalizálása érdekében hirtelen 24 órára aktiválnunk kellett a fegyverszünetet.


  Jelenleg a helyzet stabilnak tűnik, és továbbra is kapcsolatban állunk a szolgáltatóval, hogy megvitassuk a további lépéseket, amelyek a megismétlődő kockázat minimalizálása érdekében szükségesek.


  És most a kompenzáció aktuális témájáról: Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Travian: Legends legnagyobb pénzneme az idő, de sajnos ezt nem adhatjuk vissza. Mivel lehetetlen kielégíteni az egyes játékosok igényeit, továbbra is a lehető legnagyobb mértékű kompenzációt szeretnénk kínálni.


  Hozzáadunk minden aktív fiókhoz 200 aranyat, amely április 5. előtt regisztrált az AMERICA1, ARABICS50, ASIA20, EUROPE1, EUROPE30, INTERNATIONAL1, INTERNATIONAL100 szerverekre. A kompenzációt április 7-én 14:00 UTC + 2 óra körül adják hozzá a fiókokhoz.


  Köszönjük, hogy elolvastátok ezt és a megértéseteket!

 • Sajnálatos módon a hiba ismét előjött a Europe3x szerveren. Ezúttal egy más probléma okozza az eseménytorlaszt, mint korábban.


  Ebben az esetben, miután kikerült a szerver a maintanace módból, egy óriási eseménytorlasz alakult ki. A javítás sebessége azonban lassabb volt, mint az újabb elkezdett események a játékosok által, így egyre inkább feltorlódott.


  Jelenleg a csapat vizsgálja hogyan lehet ezt megoldani és miért kerülnek lassabban feldolgozásra a folyamatok, mint korábban. Egyelőre annyit kérünk, hogy maradjatok türelmesek és amennyiben lehetséges ne indítsatok el feladatokat egy kis ideig, hogy az események lecsökkenhessenek és ezáltal a torlasz hamarabb feldolgozásra kerülhessen addig is, amíg meg nem oldják a probléma forrását.