Isu kritikal di dunia permainan 4.6 pada hujung minggu - Susulan

 • Komuniti yang dihormati,


  Seperti yang anda semua sedar, pada hujung minggu yang lalu kita telah menghadapi situasi yang tidak dijangka yang mengakibatkan dunia permainan 4.6 serantau tidak dapat dimainkan.


  Kami sangat menyesal atas keseluruhan situasi ini, kerana kami tahu ini menimbulkan banyak kekecewaan dan kemarahan di pihak anda. Ini jelas bukan kualiti perkhidmatan yang ingin kami berikan kepada anda dan kami berusaha keras untuk memastikan bahawa ia tidak akan berulang lagi di masa hadapan.


  Sementara itu, kami ingin memberi anda lebih banyak maklumat mengenai apa yang berlaku pada hari-hari dan minggu-minggu terakhir.


  Perkara pertama yang pertama, Eropah 30.


  Dunia permainan ini menghadapi masalah lag sejak awal dan ini disebabkan oleh jumlah pengguna dalam talian yang tinggi. Sesungguhnya kita sedang menangani masalah ini, yang menghasilkan beberapa penambahbaikan yang nyata yang akan menjadi lebih nyata dalam beberapa minggu akan datang. Kami cukup yakin bahawa dunia permainan yang akan datang - di mana kita jangkakan lebih ramai pemain - akan kurang menghadapi isu latensi ini.


  Walaupun anda menganggap bahawa isu ini berlaku lagi pada hari Ahad yang lalu, kami dapat memberi jaminan bahawa ia tidak berasal dari sumber yang sama. Mari kami beri penjelasan ringkas.


  Apa yang dihadapi pemain adalah sama: sambungan permainan lembab, ada kesesakan acara, wira hilang, dan sebagainya. Sebab di sebalik itu berbeza dan inilah yang mempengaruhi semua dunia permainan.


  Pada pagi Ahad, kami menyedari bahawa ada sesuatu yang rosak. Setiap 10 minit kesesakan acara semakin meningkat. Pemimpin Teknikal dan Sokongan Operasi Langsung kami segera membincangkan topik ini, dan setelah melakukan kajian, mereka menyedari bahawa masalahnya bukan pada dunia permainan sendiri tetapi pada perkhidmatan pihak ketiga yang menjadi tuan rumah dunia permainan. Masalah ini tidak dapat diselesaikan dengan menambahkan kapasiti pelayan.


  Mereka seterusnya menghubungi penyedia dan satu-satunya pilihan yang dapat diberikan oleh mereka adalah sangat berisiko: memindahkan pangkalan data dunia permainan ke persekitaran yang baru sehingga punca isu ditemui dan diselesaikan.


  Pasukan Tech kami memutuskan untuk mengambil risiko dan memindahkan pangkalan data untuk Europe30 dan International100, dua dunia permainan terbesar kami. Inilah sebabnya, untuk meminimumkan risiko bagi pemain dan akaun mereka, kami harus mengaktifkan gencatan senjata selama 24 jam secara tiba-tiba.


  Pada masa ini, keadaannya nampak stabil, dan kami masih berhubungan dengan penyedia untuk membincangkan tindakan susulan yang harus diambil untuk meminimumkan risiko ini akan terjadi lagi.


  Dan sekarang ke topik pampasan yang hangat. Kami sedar bahawa mata wang terbesar Travian: Legends adalah masa tetapi sayangnya kami tidak dapat memberikannya kembali. Oleh kerana mustahil untuk memenuhi keperluan setiap pemain, kami masih mahu menawarkan pampasan pada skala terbesar.


  Kami akan menambahkan ke setiap akaun aktif yang didaftarkan di AMERICA1, ARABICS50, ASIA20, EUROPE1, EUROPE30, INTERNATIONAL1, INTERNATIONAL100 sebelum 5 April sejumlah 200 Emas. Pampasan akan ditambahkan ke akaun pada 07 April sekitar jam 14:00 UTC +2.


  Terima kasih kerana membaca teks ini dan lebih-lebih lagi terima kasih dari pasukan Travian: Legends atas semua sokongan yang anda tunjukkan semasa isu kritikal ini!


  Pasukan Travian: Legends Anda