Minciunile și nevăstuicile – Episodul 3 – Capcana

 • TheWeasel_3_Header-1920x1080-1.png  Nevăstuici

  În afară de perioada în care sunt foarte tinere, nevăstuicile duc o viață

  solitară și se descurcă singure în sălbăticie. Nevăstuicile sunt

  animale teritoriale și își apără de obicei zona ocupată

  atunci aceasta este invadată.

  (Carte Antică a Naturii)


  Atacurile asupra satelor îndepărtate s-au oprit la fel de brusc pe cât începuseră, însă asta nu a îmbunătățit starea provinciei, pe care Cassius trebuia să o anexeze la Imperiu. Odată ajunși la o dispoziție rebelă, oamenii continuau să se strângă pe străzi, însă întrerupeau imediat orice conversație atunci când vedeau că se apropie gardienii imperiali. Situația devenea din ce în ce mai tensionată și Cassius încă nu știa cum să o depășească.


  Adjuncții săi locali, Bryden și Halen, continuau să caute necontenit orice informație despre misterioasa Nevăstuică, despre care credeau că este responsabilă pentru organizarea masacrelor recente din sate. O copie a pergamentului pe jumătate ars al Nevăstuicilor a fost plasată pe fiecare post de hotar. În zadar. Nimeni nu părea să fi văzut nimic și nu putea să-i îndrepte în direcția cea bună.

  Nimeni... în afară de comandantul lor. Cassius Aelius a alungat gândul despre ceea ce ar fi putut crede ambii săi adjuncți Daci dacă ar fi suspectat că el a reținut adevărul. Revolta va fi fost iminentă și chiar știa cine ar fi condus-o - Bryden și Halen.


  Încercând să se despartă de gândurile sale anxioase, Cassius Aelius și-a amintit cum a întâlnit prima dată Nevăstuica. Da, era iarnă... Sfârșitul iernii. La fel ca acum.

  Pentru Cassius Aelius - băiat de 15 ani pe atunci - era una dintre sporadicele zile de libertate. Unchiul său plecase să viziteze palatul Împăratului, iar cel mai persistent dintre supraveghetorii lui Cassius, care îl spiona zi și noapte după ce fusese descoperită mica sa „investigație”, a abandonat moșia pentru a-și urma stăpânul. Cassius s-a repezit afară de îndată ce ultimului călăreț a dispărut din vedere. În sfârșit! Singur! Întreaga zi!


  Era devreme și brazii uriași de argint ascundeau încă întunericul sub ramurile lor groase. Lui Cassius nu-i păsa de asta. El s-a îndreptat spre coliba de vânătoare pe care o găsise în timpul uneia dintre excursiile sale anterioare prin pădure. Coliba era într-o stare proastă, însă Cassius a depus mult efort pentru a se asigura că tavanul nu i-ar fi căzut în cap. Totuși, oferea un acoperiș, pereți, un șemineu și senzația că oamenii nu au vizitat acel loc de foarte mulți ani. Era ascunzătoarea ideală pentru a gândi în liniște și pentru a păstra notițele pe care le avea despre moartea mamei sale.


  Abia când s-a apropiat cu adevărat a văzut urme de pași și, mai rău, lumină prin singura fereastră mică a ceea ce el credea că este locul „lui”. Băiatul s-a oprit. Era cineva acolo! Luat prin surprindere, Cassius nu putea decide ce să facă mai departe. Să intre în colibă? Dar dacă înăuntru era o bandă de tâlhari? Atunci nimeni nu avea să afle vreodată unde s-a dus. În ciuda gândurilor derutante, Cassius a zâmbit involuntar. Asta ar fi însemnat sfârșitul carierei unchiului său. Nimeni nu ar fi crezut că unchiul său putea să aibă vreo legătură cu dispariția lui Cassius.

  Acesta a fost ultimul gând al băiatului înainte ca cineva să-i pună un sac întunecat peste cap și să îi lege mâinile la spate cu o frânghie. Apoi, acel cineva l-a tras în mod destul de grosolan în colibă.


  Atunci când sacul i-a fost luat în sfârșit de pe cap, iar Cassius a reușit să vadă din nou, a tresărit. Toate notițele lui Cassius erau aruncate neglijent pe masă și un animal mic și zvelt stătea confortabil pe ele. Nevăstuica.  Misiune: Există trei cufere. Fiecare cufăr conține un obiect de erou specific: o hartă, un corn de vânătoare al Natarilor sau o operă de artă. Știm că în interiorul cuferelor se află trei obiecte, însă niciuna dintre etichetele lor nu este corectă. Ce obiect se află în fiecare cufăr?


  TheWeasel_3_Riddle-1920x1080-1.png


  Trimite răspunsul tău aici! 👈⬅️


  Notă: Răspunsurile nu se mai postează pe forum, ci se trimit prin intermediul sondajului de mai sus. După accesarea sondajului, alegeți limba română din lista de limbi disponibile în partea dreaptă sus.


  Informații generale despre concurs


  Data și ora de începere:
  12.04..2021 – 10:00 (ora României)
  Data și ora de încheiere:
  19.04.2021 – 10:00
  Câștigătorii vor primi premiile prin e-mail până la data de:
  29.04.2021
  Premii 100 vouchere x 50 Aur
  Selectarea câștigătorilor:
  100 de câștigători vor fi selectați aleatoriu dintre toți participanții care au oferit răspunsul corect
  Voucher-ul de aur este valabil până pe:
  31 decembrie 2022
  Notă Fiecare utilizator poate participa la concurs într-o singură comunitate.