The Lies and the Weasels – Episode 3 – The Trap

 • TheWeasel_3_Header-1920x1080-1.png


  Wezels

  Afgezien van de tijd dat wezels nog heel jong zijn, leven ze solitair en zorgen ze voor zichzelf in het wild.

  Wezels zijn territoriale dieren en verdedigen gewoonlijk hun woongebieden wanneer ze worden binnengedrongen.

  (Oude boek van de natuur)  De aanvallen op de verafgelegen dorpen hielden even plotseling op als ze begonnen waren, maar het maakte de stemming in de provincie, die Cassius naar het Keizerrijk moest brengen, er niet beter op. Eenmaal in opstandige stemming gekomen, bleven de mensen zich op straat verzamelen, maar braken hun gesprekken onmiddellijk af toen zij de naderende Imperiaanse wachters zagen. De situatie werd steeds gespannener, en iets waar Cassius nog geen raad mee wist.


  Zijn plaatselijke plaatsvervangers, Bryden en Halen, bleven onophoudelijk zoeken naar enige informatie over de mysterieuze Wezel, die volgens hen verantwoordelijk was voor het organiseren van de recente slachting in de dorpen. Een kopie van de half verbrande rol van de Wezel werd op elke grenspaal geplaatst. Alles tevergeefs. Niemand scheen iets gezien te hebben of hen in de juiste richting te kunnen wijzen.


  Niemand... Behalve hun commandant. Cassius Aelius haalde zijn schouders op bij de gedachte aan wat de beide Gallische afgevaardigden zouden denken als ze maar vermoedden dat hij de waarheid achterhield. De opstand zou onmiddellijk zijn, en hij wist zelfs wie die zou leiden - Bryden en Halen.


  In een poging zich los te maken van zijn bezorgde gedachten, herinnerde Cassius Aelius zich hoe hij de Wemel voor het eerst ontmoette. Ja, het was winter... Het einde van de winter. Net als nu.


  Het was een van de sporadische dagen van vrijheid voor Cassius Aelius, de 15-jarige jongen van toen. Zijn oom vertrok naar het paleis van de keizer, de hardnekkigste van Cassius' opzichters, die hem dag en nacht hadden bespied nadat zijn kleine "onderzoek" aan het licht was gekomen, verlieten het landgoed achter hun meester aan. Cassius kon nauwelijks wachten tot de laatste ruiter verdwenen was voor hij zich naar buiten haastte. Eindelijk! Alleen! De hele dag!


  Het was nog vroeg in de ochtend, en de grote zilversparren verborgen de duisternis onder hun dikke takken. Cassius trok zich daar niets van aan. Hij baande zich een weg naar een jachthut die hij ooit tijdens zijn vorige tochten door het woud had gevonden. De hut was in een slechte staat, maar Cassius had veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat het plafond niet op zijn hoofd zou vallen. Toch had het een dak, muren, een open haard en het gevoel dat er al tijden geen mensen meer waren geweest. Het was de ideale schuilplaats om in stilte na te denken en aantekeningen te bewaren die hij maakte over de dood van zijn moeder.


  Pas toen hij echt dichtbij kwam, zag hij de voetafdrukken en, wat nog erger was, een licht in het enige kleine raampje van wat hij dacht dat "zijn" plek was. De jongen stopte. Er was iemand binnen!


  Overrompeld, kon Cassius niet beslissen wat hij nu moest doen. Moet hij naar binnen gaan? Maar wat als er een bende overvallers is? Dan zou niemand ooit te weten komen waar hij heen was gegaan. Ondanks de verontrustende gedachten, grijnsde Cassius onwillekeurig. Dat zou het einde betekenen van de carrière van zijn oom. Niemand zou geloven dat zijn oom iets te maken had met Cassius' verdwijning.


  Dat was de laatste gedachte van de jongen voordat iemand een donkere zak over zijn hoofd deed en zijn handen met een touw op zijn rug vastbond. Daarna trok iemand hem hardhandig de hut in.


  Toen de zak eindelijk werd afgedaan en Cassius weer kon zien, hijgde hij. Alle aantekeningen van Cassius waren achteloos op de tafel gegooid, en een klein, slank diertje zat er comfortabel op. De wezel.


  Opdracht: Er zijn drie kisten. Elke kist bevat een specifiek heldenvoorwerp: een kaart, een hoorn van Natars of een kunstwerk. We weten dat er drie voorwerpen in de kisten zitten, maar geen van de labels op de kisten klopt. Welk voorwerp zit er in elke kist?


  TheWeasel_3_Riddle-1920x1080-1.png


  Geef hier je antwoord! (In het Engels) 👈⬅️


  General contest information


  Start datum/tijd 12 April 2021 - 09:00 (UTC+2)
  Einde evenement
  19 April 2021 - 09:00 (UTC+2)
  Winnaars krijgen een email uiterlijk op
  29h April 2021
  Prizes 100 vouchers x 50 Gold
  Winnaars worden gekozen
  100 winnaars worden willekeurig gekozen tussen alle goede antwoorden
  Gold voucher geldig tot
  31 December 2022
  Let op!
  Je mag maar deelnemen in 1 community

  ?c=1&o1=ro&url=https%3A%2F%2Fblog.travian.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fashwin.png

  Post was edited 2 times, last by Ashwin ().

 • Ameno

  Closed the thread