Új magyar Nagykövet

📝Farewell to Forums📝

The forum is currently in read-only mode that will last till July 07th, 2021.

You will find news and all relevant information about the game in our Travian: Legends blog.
For live conversations and interaction with the community join us in official Travian: Legends Discord server.
 • Kedves Játékosok!


  Örömmel jelentem be, hogy kiválasztásra került a magyar Nagykövet.

  Ramirez fog minket képviselni a jövőbeni találkozókon. Fontos, hogy minden vélemény számít és mindenkit egyarán képviselni fog. Ha szeretnétek valamit megosztani vele, ne habozzatok felvenni vele a kapcsolatot.


  Hamarosan be fog jelentkezni ő is egy kis rövid bemutatkozással és az elérhetőségeivel.


  Addig is nyugodtan feltehetitek a kérdéseiteket ezen a szálon.  Frissítés:

  Kedves Játékosok!


  Ramirez sajnos visszalépett és nem fog a jövőben Nagykövet feladatokat ellátni.

  Ez azt jelenti, hogy idén nem lesz magyar Nagykövetünk. A következő körben ismét meghírdetésre kerül majd a pozíció.

 • Sziasztok,

  En is mint sokan kozuletek mar kezdetektol jatszom ezt a jatekot es a lelkesedesem a jatek irant azota is toretlen. Magyar szervereken kezdtem de aztan ez elmult nehany evben atalltam a nemzetkozi szerverekre es probaltam az oda regisztralt magyar jatekosokkal kapcsolatot tartani, ugyanakkor nemzetkozi klanok vezeteseben vettem reszt. Nagyon fontosnak tartom a Magyar kozosseg osszefogasat nemzetkozi szinten mivel a magas jatekos letszam es sokszinuseg miatt a jatekelmeny sokkal jobb, ezert hiszek benne, hogy ebben van a Travian jovoje. Barmi javaslattal vagy eszrevetellel kapcsolatban forduljatok hozzam bizalommal Discordon es tovabbitom azt feljebb, mert a fejlesztoknek es a Travian munkatarsainak is az az erdeke, hogy a jatekosok velemenye alapjan hozzanak donteseket. Jo jatekot mindenkinek, Rami

 • Szia Ramirez_HU


  Először is fogadd gratulációmat a pozíciódhoz. Őszintén örülök, ha képvisel minket is valaki a vezetőségnél.


  Azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy a kis térkép esetében a magas játékoslétszám miatt a játék élvezetesebb lesz? Hogy sokszínű, az biztos, mert senki nem tud senkivel kommunikálni. Vagyis sokan nem tudnak angolul, akkor ők eleve ki vannak zárva mint potenciális játékosok? Mert valószínű el fognak kopni lassan.


  Biztosan jól átgondolt lépés volt, hogy egy szerverre zsúfoljunk pl. 30 különböző nyelvű játékosokat?

 • A sokat fosztóknak, feltétlenül. Lesz bőven célpontjuk. A többi 90+% meg nem panaszkodik, hisz annyira azért nem érdekli őt a játék, hogy egyáltalán azt megkeresse, hol teheti szóvá a saját baját, vagy hogy ötleteljen azon, milyen rendszerszintű módon lehetne ezen segíteni.


  Nagyon más hasznot nem tudok felsorolni. Ma már nem olyan a játék, mint 10-en sok éve, amikor alig páran költöztek, ma már még a kis magyar szervereken is szépen belakják a kis térképet. Lesz egy nagy rakás olyan szövetség, akiknek esélyük sem lesz csodát építeni, mert a közelükbe sem szagolhatnak majd a WW-falvaknak. Hogy egyáltalán legyen hova lerakni a falvaikat, a játékosok felének muszáj lesz a 100+-os koordinátákra költözniük.

 • Szia! Mit gondolnál egy esetleges éjszakai tűzszünet bevezetéséről? Szerintem sok kezdő illetve játékost emiatt veszít el a Travian, hogy mire felébred már tönkre verték azt amit felépített. Tudom ez egy játékstílus, de ma már az egész travian átállt véleményem szerint az éjszakai támadásokra, pont az ebből fakadó éberségvesztésből fakadóan.


  Sok játékost ismerek akik ezért hagyták abba, mert hiába vesznek aranyat, ez ellen tényleg nem lehet tenni idővel.


  Sokkal igazalmasabb csaták lehetnének ha nappal állnának bele az ellenfelekbe a játékosok, nem akkor mikor 99% eséllyel alszik és teljesen védtelen. Profi szinten ez nyilván erős ütőkártya, de a játékosok többségének ez a halálzóna.

 • Hu, ez nehéz ügy lenne. Az egyetlen értelmes lehetőség ilyet javasolni, hogy x-től y-ig nem lehet támadást indítani játékos ellen. Ez azonban, főleg a gyorsabb szervereken, jelentős játékidőt venne el. (3-szoros szerveren egy 4 órás támadási tilalom annyi, mint egy normál szerveren egy fél nap: 12 óra.) Ugyanakkor lenne egy előnye: apadna a duál accok száma. Ami végső soron a Travian Gmbh-nak is jó (szerintem).


  Általánosságban: 1:1 felállásban, lényegében lehetetlen a védekezés - kivéve, ha eleve jóval erősebb (vagy jobb stratéga) vagy. Szövetségi szinten viszont más a helyzet: előbb-utóbb kitakarítják a saját területüket (vagy ők lesznek kitakarítva), és onnantól frontharc van, ahol is a hátországban lévő kisebb accok gyakorlatilag védettek.


  Nem tudom, ezt alaposan át kell gondolni.


  Upsz, egy baki: az új, világ-régiós szervereken, egy fél tucat időzónából vannak játékososok - alsó hangon is. (Plusz az esetleges más régiókból átjelentkezők.) Nem lehet találni olyan időszakot, ami érdemi segítséget tudna nyújtani. Sajnálom, de a 4.6-os szervereken, ez halva született ötlet. Más meg már nem lesz. (Kivéve azok a szerverek, amelyek eleve az egész világ számára vannak meghirdetve: TT, NYS, SE, és van még.)

 • Én javasolnám a 22:00 - 06:00 közötti tűzszünetet. Mindent lehetne ( támogatni, építeni, stb.... ) csak támadni nem. Ezt megnézném.

  Európa szerveren középeurópai idő szerint.

 • Azt én is megnézném. Igaz. csak 00:00-04:00-ig terjedő időszakra, és csak annyi korlátozással, hogy ezen időszak alatt nem lehet támadást indítani játékos acc ellen. (Kivéve WW-falu.) (Az ebben az időben csapódó seregek rendesen csatáznak.)


  Szerintem, hosszú távon megérné a Travian Gmbh-nak is.

 • Álmodozzunk........ ilyent úgyse vezetnek be.

  Bár Több lenne a játékos, ami a bevételt is megnövelné. Talán ez felkelti az érdeklődésüket. (?)

 • A stratégia része a támadások idejének időzítése. Ezt nem lehet elvenni a támadóktól egy ilyen játékban. Egy olyan böngészős játékban, ahol az idő az egyik legfontosabb tényező, miért akarjátok elvenni azt, hogy valaki éjszaka támadjon? Aki éjszakás műszakban dolgozik, akkor az ne játszon? Vagy ő nappal ne legyen támadható?

  Mindazonáltal minden új szerverre bárki regisztrálhat a világ bármely pontjáról különböző időzónákból. Tehát akit támadsz, aki támad mind lehet más időzónás és lehet, hogy a támadó reggel 9-kor indított támadást, ami neked éjszaka.


  Öszintén szólva nem értem ezt a felvetést.

 • A felvetés oka az, hogy a játékosok igencsak túlnyomó része (90+%) éjszaka alszik, vagy legalábbis aludna. De egyébként ezt tudod, hisz pontosan tudod, hogy emiatt időzítik a támadásokat éjjelre, úgyhogy nem értem, mit nem értesz ezen.


  A játék fejlesztésének (legalábbis az utolsó bő évtized változásainak) egyik következménye, hogy az alacsony szinten játszók egyre jobban lemaradnak a magas szinten játszóktól. Ennek egyenes következménye a szerverek kiürülése. Amire nagyon nem jó válasz az olyan újítások tömeges bevezetése, amit csak a magas szintűek tudnak kihasználni, a kisebbek jó esetben csak nem tudják használni (példa: kórház), rossz esetben meg még ront is a játékukon (példa: az öt régióba összevont szerverek).

 • Mary, te el is hiszed amiket itt írsz, vagy csak a szádba adják a válaszokat?
  "A stratégia része a támadások idejének időzítése. Ezt nem lehet elvenni a támadóktól egy ilyen játékban." Miért? A gyengébb játékosoktól el lehet venni az esélyt? Mert azt teszitek.


  "Aki éjszakás műszakban dolgozik, akkor az ne játszon?" Én meg azt kérdezem, hogy aki nappalos műszakban dolgozik az ne játszon?


  "Mindazonáltal minden új szerverre bárki regisztrálhat a világ bármely pontjáról különböző időzónákból." Na ezzel lett tönkretéve az egész játék, csak azért, hogy a főnökeid teletömhessék a zsebüket. Kipróbáltam, és úgy szar az egész ahogy van.


  Eddig nem nagyon hittem a megvesztegetésben, de egyre jobban hiszem már, hogy valakik, valakiket qrvára lefizettek.

 • lepard07 : elhiszi. Amíg játszott, nagy játékos volt (legalábbis úgy tudom). És mostanában is a nagyokkal van kapcsolatban. Az ő problémáikat ismeri, csak az ő szemükkel láthatja a dolgokat. És onnan nézve, ezek leginkább csak új kihívások, és komoly támogatások. Nem látja a kisebbek problémáit, nem is tud róluk. És nem csak ő, a teljes Travian Gmbh, a Nagykövetek, a Support, és mindenki más, akit csak említeni lehet.


  De én emlékszem rá, milyen gondjaim voltak nekem, mivel soha nem tudtam, legfeljebb SMS-ben venni aranyat, és mindig is volt, hogy egész napon, olykor napokon át nem tudtam belépni. (A legalsó szint az volt, amikor heti 4 órát tudtam csak játszani. De tudtam játszani, mert addigra már kiismertem a játékot. Ám az újaknak erre már nincs idejük.) Így persze nem lehettem sikeres fosztó, hát letettem az ilyen irányú próbálkozásokról. És ez most is segít, hogy emlékezzek rá, mert most sem fosztok, és csak most látom, relatíve mennyire elképesztően kevés nyersanyaggal játszom. (a mostani ts2.hu-n játszom, a 69. napon regisztráltam. Most a 257. vagyok, népesség szerint, napi termelésem szerint a 246, a felhasznált nyersanyag szerint 424. Pedig ezen a szinten itt már nem lehetnek sikeres fosztók, ennyit számít, hogy kevesebb időm volt.) És így azért még mindig küzdök ugyanazokkal a gondokkal, mint amivel közepesként szenvedtem.

 • Szia lepard07


  Megertem amit mondasz es reszben egyet ertek. Sokan jeleztek mar, h szeretnek ha megmaradnanak a magyar szerverek ezert en ezt az allaspontot fogom kepviselni. Viszont az teny, h jelenleg a magyar szervereken nagyon alacsony a jatekos szam, ami a jatekelmeny rovasara megy. Ennek ossze tettebb okai lehetnek de talan ha kevesebb szervert, v akar evi egy nosztalgia szervert inditananak legalabb annak sok magyar jatekos orulne ezert en ezt fogom javasolni/kepvisleni. Viszont a sokszinu magas jatekos letszamu szerverekrol alkotott velemenyeddel nem ertek egyet, igenis noveli a jatek elmenyt velemenyem szerint. Nyilvan lesznek olyanok akik a nemzeti szervereket fogjak tovabbra is elonyben reszesiteni viszont a Travian ebben probal segiteni azoknak a jatekosonknak akik nem beszelik a nyelvet. Peldaul sajat nyelven megy nekik a Travian tovabbra is, valamint ha minel tobb magyar jatekos fog jatszani nemzetkozi szervereken ugy tudjuk egy kozosseg kent segiteni a magyar jatekosokat is akik esetleg nem beszelik a nyelvet. Mint ahogy az utobb I nehany szerveren tobb magyar klan is alakult es ez nagyon jol mukodott, tapasztalatbol mondom. Magyar nyelvu chat szobakkal es ket nyelvu klan vezerekkel nagyon jol at lett hidalva ez a problema.

 • Szia Ramirez!


  Látom átálltál a sötét oldalra :)


  De most komolyan.... attól, hogy a játék saját nyelven megy, és tegyük fel a klánban van magyar, német, angol, esetleg olasz. Na azt mond meg hogyan kommunikálunk egymással? Mert a google fordító egy kalap szar. Ha nem tudunk pl. dc-n azonnal kommunikálni egy esetleges védésnél, az nagy seregek bukásához vezethet.

  Papolhattok itt a saját nyelvű szerverről, beszélhetünk kétnyelvű klánvezérekről, de a probléma a gyors kommunikáció hiánya. Ezt nem tudjátok megoldani. Ez csak a régi speed szervereken működik, mert az igaz, hogy vannak ott is idegen nyelvűek, de az nem számottevő.

 • Szia lepard07


  Mint irtam meg lett oldva utobbi par nemzetkozi szerveren amin jatszottam. Magyar klan is alakult tobb szerveren es meg is lepodtem milyen jol mukodott a kommunikacio pedig foleg a szerver elorehaladtaval egyre tobb nem magyar tagja is lett a magyarnak indult szovinek. Viszont irtam azt is, h nagyon sokan jeleztek, h jo lenne ha maradnanak magyar szerverek, en is orulnek neki es ezert ezt az allaspontot fogom kepviselni, a Ti allaspontotokat. Meglatjuk. Azert ha vannidod majd adj egy eselyt a nemzetkozi szervernek is, mert szerintem azt is elvezned ha szereted a jatekot.


  hawe

  Mohan_vilaga_HU

  Ertem a tuzszunetes felvetesed, nincs is annal roszabb erzes mintha arra ebredsz h leromboltak a falud. De ezen szerintem logikatlan lenne valtoztatni nemzetkozi szervereken mert a Fold minden pontjarol vannak jatekosok tehat valakinek pont az lenne nappal ami neked ejszaka, ahogy irta is mas. Igaz, h segitseg nelkul a kezdo jatekosoknak eleg nehez, de szepen felepitett rejtekhelyekkel siman at lehet aludni az ejjelt mindenfele veszteseg nelkul. Idealis esetben persze a legjobb egy allando ejszaka is aktiv helyettes de egy segitokesz tarsasaggal is meg lehet ezt oldani azert eleg szepen egymas kozt. Ugyan akkor a masik problema ezzel az lenne, h nagyon megosztana a jatekosokat mivel a masik fele a jatekosoknak (kulonosen aktiv tamadok) ez ellen lennenek mivel korlatoznank vele a lehetosegeiket. Lehet akkor ok mondanak, h azert nem fognak tovabb jatszani. Szoval nehez es ossze tett kerdes ez.

  Post was edited 1 time, last by Ramirez_HU ().

 • Aki emlegette a Föld másik pontját, az én voltam. Ez az éjszakai tűzszünet pedig egyáltalán nem új ötlet, évtizeddel ezelőtt is téma volt már.


  Rejtekhely nem véd a katapulttól.


  Egy állandó, éjszaka aktív helyettes: persze, a világ túlfeléről. És máris ott vagyunk, hogy a szerveren csak duál accok legyenek. Írtam már korábban valahol, hogy a duál accok ajánlgatása a Travian Gmbh. részéről nekik hibás felvetés: elég csak arra gondolni, hogy egy duál acc miatt máris eggyel kevesebb acc van a szerveren. Ezt pedig vesd össze azzal, hogy egy kezdő játékos szinte garantáltan egyedül fogja lejátszani első szerverét. Segítőkész társaság megtalálásához pedig kell egy kis szerencse, főleg akkor, ha az ember csak félgőzzel szándékozik játszani. Mert ebben az esetben még csak az sem fogja tudni, hogy a társaságát hogyan találhatná meg: alapjáraton csak azokkal társaloghat, akiket mellé rak a gép.


  Amúgy, Ramirez_HU : egy duál acc miért éri meg a Travian Gmbh-nak? És miért éri meg a játékosoknak? Két, egymást helyettesítő acc nem lenne erősebb, mint egy, amit ketten építenek? Ha pedig nem az, akkor miért nem? Elviekben, csak az idő, és az arany, ami így nem osztódik meg, a tudásukat ugyanúgy összerakhatják.

 • Hoppá, mit találtam. Ambassador workshop.


  Témák:


  Monetization: Silver adventures are not balanced with the current prices in auctions -this is a complex topic. Increasing or adding sources of silver will also increaseprices in the auction house. This topic needs further research on how to improve the economical balance.


  Az ok egyszerű: az arany-ezüst oda-vissza való átváltásának a lehetősége. Hogy vannak cikkek, amiért megéri akár sok aranyat is átváltani érte. Főleg az elején: gondolom, ők is észrevették, hogy az árak a szerver előrehaladtával leesnek. Ugyanakkor, az aranyat nem használó játékosnak ez a fő aranyforrás, még az induló készletnél is jobb.

  Kétféle megoldás van: az arany -> ezüst átváltási irány megszüntetése, de kétlem, hogy erre sor kerülne. A másik, hogy a talált ezüst mennyisége valahogy kötődik a kaland során található nyersanyag mennyiségéhez, ahogy kb. minden más, halmozható tárggyal egyébként így is van.

  És egy apróság: a 10. kaland csak tapasztalati pontot ad. Mindig is furának éreztem, hogy egy "fix jutalmú" kaland eredmény nélkül tér meg, de a mostani újítással ez csak még furább. (Amúgy díjazom a sorozat rögzítését!) A tizedik jutalma lehetne egy műtárgy - mellé egy, erre az alkalomra szóló üzenettel, hogy ezt érdemes lehet kirakni licitre. Pláne, hogy ez éppen ezzel nyílik meg. Az arannyal nem játszók számára mindig is nagy lutri volt, hogy mikor jön egy olyan tárgy, amiért tényleg sok ezüstöt ajánlanak: ha az első pár napban esik be egy ilyen, az eddig nagyon sok ezüstöt jelentett, de néha el tudott telni egy hónap is nélküle, amikorra már jelentősen leesett az ára.


  Annual Special:The Confusion artefact is too strong in the Annual Special -although this artefact is weak in World Wonder servers, it’s a powerful defense technique in Annual Specials. A decrease of its effect could be considered for a future Annual Special.


  Gondolom, az Annual Special a győzelmi pontos szervereket jelenti. Azért erős, mert sokan férnek hozzá, így sokan is használhatják, miközben a többi ereklyéhez hiába férnek hozzá többen, ha egyszer nem tudják kihasználni az előnyét. Hozzátenném, hogy ez az ereklye/ősi erő kétféleképpen ad bónuszt, és relatíve mindkettő önmagában is (túlzottan) erős. A random célzás azt jelenti, hogy lényegében csak akkor lehet megkerülni a hatását, ha a cél a falu megsemmisítése. A nagyobb rejtekhely pedig azt, hogy vele legalább 200k védelmet ad egyetlen rejtekhely, ami a legalább közepes accok fő, sereges és NPC-falvait leszámítva, full extra védelem - viszont nélküle 30k-nál nagyobb védelmet, a falu használhatóságának fennmaradása nélkül, nem lehet, de ha valaki ezt ki tudja építeni, akkor ez - aktív nyersimentés nélkül - már semmire sem elég (miközben aktív nyersimentés mellett, ~5k-nál többnek nincs értelme).

  Mivel egy régiós szerveren a népesség is erő, ott gyakoribb cél lehet egy falu megsemmisítése. Így úgy vélem, a véletlen célhoz nem kell nyúlni, a rejtekhely szorzójával viszont mindenképp tenni kéne valamit: a mostani tizedére kellene csökkenteni.


  Állatokból szerzett nyersanyag: mondtam én már a kihirdetésétől kezdve, hogy ez nem kiegyensúlyozható. Az egyetlen lehetséges megoldás erre ennek eltörlése. Eleve kár volt bevezetni.

  Tulajdonképpen ez egy olyan pont, ami mutatja, mennyire nem ismerik a játékot azok, akik döntenek a fejlesztésekről.


  Világcsoda védelem: a csodák sebezhetetlenségét nem is annyira a sok védő, hanem az adja, hogy a sok védőn nehéz annyi rombolót átjuttatni, ami egy 20+-os épületet még megsebez. Egy Világcsoda épület gyorsan el tudja érni ezt a szintet, a mellette lévő raktárak/magtárak viszont elviekben nem, de a nagy/egyedi stabilitás ereklyék miatt 60/100-as szintű épületnek látszanak. A megoldás egyszerű: a WW-falvakra semmilyen ereklye nem hat! Nem csak a csoda épületére, hanem az egész falura. Így újra lehetne lőni a nagy raktárakat, akár még a csoda 80+-os szintje mellett is. Mellékhatásként, értelme lenne annak, hogy egy szövetség több csodát építsen, mert így stratégiailag jobban megéri három csodába szétosztani a védelmet, mint egyet védeni.


  Amit nem: napi feladatok szerveridőhöz igazítása. De hogy ebben mi a nehéz... Hisz elég lenne a hős kalandok aktuális jutalmaihoz igazítani ezeket (kivéve az 50 pontos, és a +1 kaland). Hisz azok már így is a szerver idejéhez vannak kötve - azt hiszem. Vagy ha nem, akkor a hős kalandjainak a számához van kötve - ezt pedig elég lenne nyilvántartani, hogy az első naptól kezdve mennyi lehetett.

  Szerkesztés: upsz, mégsem ennyire egyszerű. A 100 pontoson nem igazán szabad növelni, és igazán a 75 pontoson sem. Aki a 100 pontot meg tudja csinálni, annak elég sok nyersanyaga, ideje, és legalább minimális aranya is van; a nyersanyag jutalom pedig nem érheti el a 60 gyalogos + 60 lovas egység költségét (ami 35.400, ha germánról van szó). Igazándiból, csak a 25 pontos jutalmat lehet növelni: aki ezt nem tudja teljesíteni, az gyakorlatilag csak farm lehet, szinte a kezdővédelem alatt is. De persze, nem érheti el a 100 pontos jutalmat: attól legalább egy fél nagyságrenddel el kell maradnia (legfeljebb annak a 31%-a lehet: fél nagyságrend az négyzetgyök 10).

  Post was edited 1 time, last by Mohan_vilaga_HU: Javítás az utolsó részben. 2021.04.30. 07:09. ().