Minciunile și nevăstuicile - Episodul 4 - Vânătoarea de nevăstuici

📝Farewell to Forums📝

The forum is currently in read-only mode that will last till July 07th, 2021.

You will find news and all relevant information about the game in our Travian: Legends blog.
For live conversations and interaction with the community join us in official Travian: Legends Discord server.
 • TheWeasel_4_Header-1920x1080-1.png  Nevăstuici

  În ciuda dimensiunilor lor, nevăstuicile sunt vânători feroce și în stare să
  ucidă o pradă de cinci sau chiar de zece ori mai mare decât ele. De obicei, nevăstuicile
  vânează sub acoperire, astfel încât să nu fie observate de adversarii lor.
  (Carte Antică a Naturii)  Este întotdeauna amuzant să vezi că acest truc vechi funcționează în continuare. Oameni mult mai precauți decât tine se uită mai întâi la nevăstuică și abia apoi mă observă pe mine.” Aceste cuvinte l-au făcut pe Cassius să-și întoarcă în fine privirea de la nevăstuică și să se uite în partea opusă a mesei. Acolo stătea așezat un bărbat. Purtând o ținută de vânător ușor uzată, dar curată, bărbatul avea părul cărunt, legat îngrijit într-o coadă scurtă, riduri fine și ochi verzi. Acei ochi se uitau acum sclipind direct la Cassius. Era privirea unui un bunic iubitor care a decis să-și viziteze nepotul. Doar îndrăznind să privești mai adânc în acei ochi, ai fi putut observa că în spatele acestei înfățișări prietenoase se ascunde firea unui asasin feroce.

  „A treia lecție. Atunci când ești în pericol, află cauza și concentrează-te pe ea. Ignoră restul.” Bărbatul a scos brusc un sunet ascuțit și nevăstuica - care încă stătea pe hârtii - a sărit pe umărul său. Cassius a tresărit puțin, tot încercând să înțeleagă situația în care se afla.

  „Nevăstuicile - interesante creaturi”, zise bărbatul. „Știai că pot învinge un adversar mult mai mare decât ele? Sunt capabile să-și aștepte prada nemișcate ore în șir. Ascunse bine. Apoi sar și fac o singură mușcătură calculată în spatele craniului. Chiar aici.” Bărbatul s-a ridicat și l-a atins pe Cassius după gât. Băiatul a tresărit din nou involuntar, devenind acum frustrat de a doua sa reacție nervoasă. Cât de stupid!

  „Ți-e frică de mine?” a întrebat bărbatul. Nu părea deloc deranjat de faptul că era singurul care vorbea. „Băiat deștept. Așa și trebuie. Pentru asta, îi voi da a patra lecție. Dacă vrei să supraviețuiești suficient de mult, trebuie să înveți cum să înlături sentimentele care îți întunecă judecata și îți încetinesc reacțiile. Poți să respiri momentan. Nu am obiceiul să ucid copii.” Apoi s-a întors și s-a așezat din nou la masă. „În plus, notele tale m-au distrat în tot acest timp cât îmi reveneam aici, așa că ar trebui să îți fiu recunoscător. O lectură interesantă!”

  Abia acum Cassius a observat că bărbatul își îngrijea brațul stâng ca și când ar fi fost rănit recent. Acesta a dat din cap. „Clientul nu a vrut să mă răsplătească pentru comandă și a decis că ar fi fost mai ieftin să angajeze niște proscriși care să aibă grijă de mine. Nu a funcționat. Cu toate acestea, unul dintre ei a avut norocul să-mi dea câteva bătăi de cap înainte să moară.” În timp ce rostea aceste cuvinte, bărbatul a apucat notițele lui Cassius și le-a aruncat în foc. Băiatul a rămas fără aer. Investigația sa de doi ani tocmai fusese înghițită de flăcări!

  „De ce?” - a întrebat Cassius, fiind surprins în mod neplăcut de glasul său speriat. Bărbatul nu a răspuns. Când pauza a devenit insuportabilă, Cassius a pus o altă întrebare care îl deranja de ceva vreme. „Și... care sunt primele două lecții?”

  Bărbatul s-a ridicat și l-a privit cu zâmbetul unui un bunic. „Credeam că nu vei mai întreba asta niciodată, puștiule. Prima lecție: Nu sări în vizuină înainte de a fi sigur că există cel puțin alte două tuneluri de ieșire. Și a doua lecție: Nu îți subestima niciodată adversarii. Și aici nu mă refer numai la mine, ci și la unchiul tău.” Bărbatul s-a uitat la șemineu, asigurându-se că notele au dispărut și, în cele din urmă, a tăiat funia cu care erau legate mâinile lui Cassius. Libertate. „Apropo, puștiule. Mă poți numi Nevăstuică.”


  Sarcină: rezolvă puzzle-ul.


  TheWeasel_2_Riddle-1920x1080-1.png

  Trimite răspunsul tău aici 👈⬅️


  Informații generale despre concurs

  Data/ora începerii 17.05.2021 - 09:00 (UTC+2)
  Data/ora de sfărșit 24.05.2021 - 09:00 (UTC+2)
  Câștigătorii vor primi premiile prin email până la 31.05.2021
  Premii 100 vouchere x 50 Aur
  Alegerea câștigătorilor 100 de câștigători vor fi aleși aleatoriu dintre toți participanții care au dat răspunsul corect.
  Voucherul de aur valid până la data de 31 Decembrie 2022
  Notă Fiecare utilizator poate participa la concurs doar într-o singură comunitate.