No, sikerült ledobnom a második falvam, vetettem egy pillantást az új falu jutalmaira, és ez alaposan hatott a véleményemre.
Az új Feladat-kiosztó rendszer bevezetését, jelen formájában, szigorúan megtiltom! Tudom, hogy nincs hozzá jogom, de akkor is.
Menteni úgy lehet, ha a két fület egybeolvasztják, és az új faluval nem is kap a játékos új jutalmakat. Ez esetben: ellenzem a bevezetését, a régit még így is jobbnak tartom.
Indoklás:
Elgondolkodtam, hogy ez a rendszer, hogyan változtat a játékosok játékán. Erre még az új falu lerakása előtt, arra várva került sor, az akkor már általam felvett, és látott jutalmak alapján tudtam elemezni. Három csoportot találtam:
Felső kategóriás játékosok: nekik az új rendszer biztosít némi extra előnyt. Pont azért, ami miatt a náluk kisebbeknek rosszabb.
Közép kategóriás játékosok: nekik hiányzik az extra KP, ami most kimarad.
Kezdő játékosok: náluk az a baj, hogy elvesznek a játék felületét bemutató feladatok.
A saját helyzetem szerint: nekem semleges. Az új faluhoz szükséges KP-t a 7. napon tudtam összegyűjteni, 5 darab ünnepléssel. Tehát, ünneplés nélkül, legkésőbb a 12. napon megvan, de inkább hamarabb, hisz ha tudom, hogy nincs extra KP, akkor jobban fel tudom húzni a bázis falvam, mielőtt telepesekre gyúrnék. Azaz: az első faluval nagyjából ugyanakkor vagyok kész, e tekintetben nem igazán kerülök hátrányba. Ellenben, jobban ki tudom építeni a falvam. Kérdés, melyik éri meg nekem jobban:
Előny: több nyersanyag, jobban felhúzott hős.
Hátrány: +2 nap Plusz, +2 nap termelési bónusz, +30 arany - ezek azok, amiket nem kapok meg. Nagyjából 37 arannyal kevesebb. Ami azért nálam a legaktívabb játékaimban is el tudja érni a matematikai hiba határát (5%), és sokat játszottam arany nélkül is, amikor a szerverből kivehető 150-200 arannyal tudtam csak játszani.
Hogy kinek mi a jobb?
Ha a játékosok darabszámára nézem, a nagy többség a régi rendszerrel jár jobban.
Ha a vásárolt arannyal súlyozom, akkor a nagyobb arany-mennyiség az új rendszert találja jobbnak.
Szerkesztés: upsz, kimaradt. Ha minden új faluval újra megkapjuk a jutalmakat, ráadásul egyre nagyobb mennyiségben, az túl nagy előnyt ad az amúgy is nagyobb játékosoknak. Ezért írtam azt, hogy ezen formájában az új Feladat-kiosztó rendszer nem vezethető be. (Szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy a frissen alapított falut a tulaj két nap alatt kimaxolja úgy, hogy egyetlen kereskedőt sem indított oda. Ez persze valószínűleg ki van védve, de az elvi lehetősége megvan.)