Dan 3: Put do Egipta

By using our site, you accept the use of cookies to make your visit more pleasant, to offer you advertisements and contents tailored to your interests, to allow you to share content on social networks, and to create visit statistics for website optimisation. More information

 • Dan 3: Put do Egipta

  Potraga je bila neuspješna i Mark je umalo izgubio nadu da će pronaći svog prijatelja, ali se pojavila stara vještica koja mu je ponudila dogovor - da joj Mark pomogne da uzme pojas od ekscentričnog alhemičara, a zauzvrat će mu pomoći da pronađe svog prijatelja.

  Alkemičar je obećao dati jedan tačan odgovor na 4 postavljena pitanja, tako da će dati pojas ako pogodi u kojem od 3 kovčega se nalazi.


  Zadatak 3: Koja 4 pitanja treba pitati alhemičara kako bi sigurno znali u kojem kovčegu je pojas? (Alhemičar odgovara samo sa da ili ne i daće 1 tačan i 3 netačna odgovora). • Da li ces odgovoriti iskreno na sledeca 3 pitanja?
  Da li se nalazi u prvom ili drugom kovcegu?
  Da li se nalazi u drugom ili trecem kovcegu?
  Da li se nalazi u trecem ili prvom kovcegu?

  (Ako imamo 2 ne u poslednja 3 odgovora, onda je slagao ako je na prvo pitanje odgovorio sa da i rekao istinu ako je na prvo pitanje odgovorio sa ne. U tom slucaju, znacemo gde je kombinacijom odgovora ne na pitanja)
  (Ako imamo 2 da u poslednja 3 odgovora, onda je slagao ako je na prvo pitanje odgovorio sa ne i rekao istinu ako je na prvo pitanje odgovorio sa da. U tom slucaju, znacemo gde je kombinacijom odgovora da na pitanja)

  Primer za pojasnjenje: Neka se nalazi u trecem da bih lakse objasnio.
  Kombinacija odgovora je sledeca:
  Odgovori na prvo pitanje: DA(slagao) DA(rekao istinu) NE(slagao) NE(rekao istinu)
  Odgovori na drugo pitanje: DA NE NE DA
  Odgovori na trece pitanje: NE DA DA NE

  Odgovori na cetvrto pitanje:NE DA DA NE


  Iz svake kombinacije mozemo zakljuciti da je pojas u trecem kovcegu.

  The post was edited 1 time, last by guarana: Da bi bilo jasnije ().

 • Pitanja koja mu treba postaviti su :
  1.Da li je pojas u prvom ili drugom kovcegu?
  2.Da li je pojas u drugom ili trecem kovcegu?
  3.Da li je pojas u prvom ili drugom kovcegu?
  4.Da li je pojas u drugom ili trecem kovcegu?

  Ne da mi se pisati koje su sve mogucnosti odgovora na ova pitanja i kako da se zakljuci koji je tacan kovceg iz tih odgovora pa sam samo napisao pitanja.
  ALL HAIL LELOUCH!